Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Táto správa zaskočila: Všetci čakali na pokračovanie tohto seriálu. Nová séria nebude

Nádej zrejme definitívne zhasla...

26.06.2023 06:00
OBI-WAN KENOBI Foto:
Záber z minisérie Obi-Wan Kenobi.
debata
chatári, švidráňová, miezga, Čítajte aj Markíza potichu vyriekla verdikt nad týmto seriálom: Mal to byť hit, napokon to tak nebolo!

Minulý rok v lete streamovacia služba Disney+ priniesla fanúšikom Star Wars hotovú lahôdku. Minisériu Obi-Wan Kenobi, ktorá bola priamym pokračovaním legendárnej filmovej ságy. Seriál bol o to atraktívnejší, že sa vrátili aj herci z filmov a navyše dej ponúkal neopakovateľný pohľad na jeden z najsilnejších vzťahov, teda hlavného nepriateľa Dartha Vadera a jeho niekdajšieho učiteľa Obi-Wana Kenobiho.

Action Čítajte aj Lacný reťazec otvára už siedmu predajňu. Dočkal sa aj východ Slovenska

Miniséria Obi-Wan Kenobi sa dejovo zaradila desať rokov po udalostiach z tohto filmu. Obi-Wan je na planéte Tatooine, kde z diaľky dozerá na Luka Skywalkera (syna Vadera). Musí byť nenápadný, Impérium je na vrchole sily, spolu s Vaderom. Prestal používať svoje schopnosti a žije životom pustovníka. Lenže pokoj netrvá večne. Po únose dcéry Vadera – Leii, musí Obi-Wan sa postaviť svojím výčitkám voči Anakinovi, opustiť bezpečnú planétu a vystaviť sa riziku odhalenia. Úloha je jasná, zachrániť Leiu. V pätách sú mu Inkvizítori, ktorých Vader vyslal po celej galaxii, aby lovili preživších Jediov.

TV Markíza Čítajte aj Televízne zemetrasenie v obývačkách: Státisícom Slovákov hrozí o pár dní vypnutie programov Markízy
Dychberúca miniséria! Toto je Obi-Wan Kenobi Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Záber z minisérie Obi-Wan Kenobi.

Rozbieha sa tak sled udalostí, ktoré smerujú k jednému – ďalšiemu boju medzi Obi-Wanom a Vaderom.

Šesťdielna miniséria síce vzbudila medzi skalnými fanúšikmi rôznorodé reakcie, jeden tábor bol nadšený, ten druhý vyčítal tvorcom, že naplno nevyužili potenciál, ktorý sa skrýval v silnom príbehu.

Každopádne po jej skončení sa okamžite rozbehli diskusie, či sa tento seriál ešte vráti. Sledovanosť bola vysoká, Disney+ postupne menilo rétoriku a z pôvodnej jednorazovej série by mohol vzniknúť opakujúci sa event. Ubehol rok a stále neprichádzali žiadne správy o budúcnosti.

bilbordy, György Gyimesi Čítajte aj Bývalý poslanec OĽaNO využil dieru v zákone. Na bilbordoch šíri proruský naratív

Nádeje na ďalšie pokračovanie podporoval aj hlavný protagonista Ewan McGregor, ktorý je veľkým fanúšikom Star Wars, ale aj svojej postavy, pričom sa vyjadril, že Obi-Wana je ochotný hrať, dokým bude o to záujem. Mohlo by sa zdať, že druhej sérii nestojí nič v ceste.

Až doteraz. Vedenie koncernu Disney prinieslo sklamanie. Prezidentka Disney Kathleen Kennedy, ktorá vlastní aj celú Star Wars franšízu, oznámila, že druhá séria nie je v aktívnom vývoji. „Nikdy nehovorím nikdy, pretože vždy existuje možnosť. Tento seriál bol výborne prijatý a režisérka Deborah Chow odviedla veľkolepú prácu. Ewan McGregor naozaj chce urobiť ďalšiu sériu. Možno sa raz k tomu vrátime," uzavrela.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Disney #Star Wars #Disney+ #seriál Obi-Wan Kenobi