Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najdrahší seriál sveta má obrovský problém: Asi len málokto ho zvládol dopozerať

Streamovaciu službu Amazon Prime Video museli šokovať výsledky sledovanosti jej vlajkového seriálu Pán prsteňov: Prstene moci.

25.04.2023 06:00
pán prsteňov, Foto:
Streamovacia služba Amazon Prime Video dostala tvrdú spätnú väzbu na prvú sériu.
debata
HalfPrice Čítajte aj Po Primarku prichádza do Bratislavy ďalší módny reťazec: Ponúka svetové značky za šokujúco nízke ceny

Náklady na prvú sériu spolu s právami na použitie diela J.R.R Tolkiena sa vyšplhali na neuveriteľnú miliardu dolárov. Ešte nikto nikdy takúto sumu sa neodvážil zainvestovať do televízneho projektu. Amazon má preto s Pánom prsteňov veľkolepé plány.

Didier Stoessel, Dušan Švalek Čítajte aj Klasická televízia klesá, Voyo výrazne rastie. Prinesieme rekordný počet seriálov, hovoria šéfovia CME

Aktuálne sa pozornosť sústredí na vlajkový seriál Prstene moci, o ktorom sa hovorí, že by mal mať minimálne päť sezón, pričom tvorcovia ich majú už vopred pripravené. Druhá séria sa už nakrúca a mala by doraziť v priebehu budúceho roka. Svet Stredozeme sa bude ešte rozširovať. Existuje ambícia nakrútiť aj spin-off seriály. Všetko nasvedčuje tomu, že najbližšie roky Pán prsteňov bude vládnuť seriálovému svetu. Podobne ako nová Hra o tróny.

Naplnia sa však odvážne plány streamovacej platformy? Akosi sa pozabudlo, že do smelých predstáv môžu tvrdo zasiahnuť diváci. A to sa aj stalo.

kate winslet, palác, Čítajte aj Mŕtva demokracia, teror, totalita: Chystá sa seriál, ktorý ukáže „budúcnosť“ Európy
Takto vyzerá seriálový Pán prsteňov! Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Záber z prvej série seriálu Pán prsteňov:...

Prvá séria sa dočkala tvrdej kritiky, najmä zo strany divákov. Kým odborná kritika prvé dve epizódy ospevuje, vyzdvihuje neuveriteľné vizuálne efekty, kostýmy, scenérie, ale veľký potenciál do budúcnosti. Laickí diváci nenechali na Pánovi prsteňov nitku suchú. Prišli výčitky, že nový seriál nemá nič spoločné s kultovým dielom J.R.R. Tolkiena okrem toho, že si tvorcovia požičali vybrané postavy a prostredie, kde sa odohráva. Nepáčilo sa im ani tempo epizód.

televízia, ovládač Čítajte aj Vlani sme v televízii videli 2 milióny reklám. Ktorá bola najdrahšia a ktorú sme videli najčastejšie?

Každopádne zvedavosť bola silnejšia! Sledovanosť prvých dvoch častí zlomila všetky doterajšie rekordy streamovacej služby Amazon Prime Video. Začiatok novej cesty do Stredozeme videlo 25 miliónov divákov po celom svete. Podľa streamovacej platformy Amazon Prime je to jej rekord v sledovanosti seriálu za prvý deň.

bridgerton, queen charlotte, Čítajte aj Fanúšikovia Bridgertonu pozor! Toto bude ešte lepšie ako očakávaná tretia séria

Najnovšie štatistiky však ukázali, že po úvodnom ošiali, prišlo nekompromisné divácke vytriezvenie. Iba žalostných 37% predplatiteľov v USA dopozeralo celú 8-dielnu prvú sériu. O niečo lepšie na tom bol zbytok sveta, keď 45% bolo zvedavých na celý príbeh úvodnej sezóny.

Zostáva len dúfať, že sa tvorcovia poučia zo svojich chýb a druhá séria prinesie markantné zlepšenie tempa deja.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pán prsteňov: Prstene moci