Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka môže mať hlavu v smútku: Obľúbený lekársky seriál, ktorý s úspechom vysielala, sa končí

Obľúbili ste americký seriál The Resident (Doktori)? Televízia FOX oznámila, že ukončila jeho výrobu po šiestich sériách.

24.04.2023 06:00
the resident, Foto:
Je to oficiálne. Obľúbený seriál The Resident skončil svoju televíznu púť po šiestich rokoch.
debata
20200716 rtvs 003714948 Čítajte aj RTVS dostane od štátu 160 miliónov. Podľa nových pravidiel si polepší, stále to však nestačí

Seriál The Resident Jojka vysielala na menšej seriálovej stanici Wau a diváci si k nemu okamžite našli cestu, aj preto televízia pokračovala s nákupom nových sezón. Teraz stratí jeden zo svojich seriálových hitov. Dlho sa o tom špekulovalo, napokon sa nepríjemné náznaky potvrdili, The Resident (Doktori) končí, siedma séria nebude. Našťastie, tvorcovia možný záver tušili a poslednú epizódu šiestej série, ktorá sa len nedávno skončila v USA, napísali ako úplný koniec a dopriali postavám šťastné konce.

kate winslet, palác, Čítajte aj Mŕtva demokracia, teror, totalita: Chystá sa seriál, ktorý ukáže „budúcnosť“ Európy

Možný problém s prežitím mali Doktori už minulý rok, po konci piatej série. Televízia dlho neoznamovala, či seriál predĺži a bude pokračovať v nakrúcaní. Problém nebol, paradoxne, v sledovanosti, ale kvôli finančným nákladom. Stanica sa dohadovala so štúdiom, ktoré patrí pod koncern Disney väčšie zdieľanie výrobných nákladov. Napokon prišlo k dohode a šiesta séria naozaj vznikla. Bol v tom však háčik, vyprodukovala sa len skrátená 13-dielna séria, pričom ostatné mali klasických 22 epizód.

televízia, ovládač Čítajte aj Vlani sme v televízii videli 2 milióny reklám. Ktorá bola najdrahšia a ktorú sme videli najčastejšie?

To dávalo tušiť, že seriál to má s ďalším pokračovaním poriadne nahnuté. Všetko vyriešili samotní tvorcovia, ktorí príbeh tejto série nastavili ako rozlúčkový a divák veľmi rýchlo nadobudol pocit, že postavy sa začínajú lúčiť a smerujú k happy endom.

televízor, elektro, TV, ovládač Čítajte aj Čaká Slovákov lavína vypínania českých staníc? Toto hovoria televízni operátori

Televízia si však stále nechávala pootvorené dvierka pre potenciálnu siedmu sériu. Na jar sa však prevalilo, že sa rušia miesta nakrúcania v Atlante a neočakáva sa návrat. Tvorcovia mali pripravené základné črty novej série, keby si to stanica rozmyslela. Nestalo sa.

Všetky série sú dostupné na streamovacej platforme Disney+ a časom sa určite objavia aj vo vysielaní JOJ Group.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #The Resident