Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Experiment Markízy naplno vyšiel: Toto je nový najsledovanejší seriál na Slovensku...

Prvý historický seriál Markízy si po mesiacoch vo vysielaní vybojoval pozíciu najsledovanejšieho seriálu tejto jari na Slovensku.

06.04.2023 06:00
dunaj, Foto:
Seriál Dunaj, k vašim službám má na konte nový divácky rekord.
debata (8)
Martin Pallay Čítajte rozhovor Jeho prvá úloha a hneď po boku Maštalíra v Klamstve: Kto je nádejný herec Martin Pallay?

Kým po prvých epizódach sa mohlo zdať, že experiment Markízy s dobovou novinkou nečakajú hviezdne chvíľky a nepohne so zdanlivo neporaziteľnou Nemocnicou, opak sa stal pravdou. Po počiatočných výsledkoch okolo 7% sledovanosti a 400-tisícovému publiku sa teraz seriál driape k pol miliónu.

Počas marca sa začala karta výraznejšie obracať a v apríli si Dunaj, k vašim službám pripísal svoj doterajší najväčší úspech. Stal sa najsledovanejším seriálom na Slovensku. Zanechal za sebou aj minisériu Klamstvo, ale aj spomínanú Nemocnicu, ktorá sa v tejto sezóne pasuje s odlivom divákov. K výkonu Dunaja sa ani nepribližuje Einstein v nedeľnom prime-time.

Vtáky v tŕní Čítajte aj Netradičná Veľká noc: Legendárne príbehy lásky, ale aj kultové seriály a kriminálky

V utorok 4. apríla 2023 si Dunaj na konto pripísal ďalšie jasné víťazstvo a v celkovom počte divákov dosiahol absolútny rekord od svojho štartu v januári 2023. V oboch hlavných cieľových skupinách porazil konkurenčný seriál Nemocnica na Jojke a stal sa tak najsledovanejším nespravodajským programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.

Nový Istropolis Čítajte aj Nový Istropolis prekvapí zeleným átriom. Pozrite si, ako bude po dokončení vyzerať

Piata premiérová epizóda 2. série Dunaja v cieľovej skupine 12 – 54 dorovnala svoj doposiaľ najvyšší rating 8,1% a zaznamenala štvrtý najvyšší podiel na trhu 25,2%. Historická rodinná sága pritiahla k obrazovkám absolútne rekordných 474-tisíc divákov starších ako 12 rokov a v čase vysielania zasiahla až 674-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

mobil, web, online Čítajte aj Slovenské weby v marci: Návštevnosť mierne stúpla, prekvapil portál RTVS

Podvečerný seriál Mama na prenájom si v utorok pripísal rating 7,1% a doposiaľ štvrtý najvyšší trhový podiel 29,2 % v cieľovej skupine 12 – 54. V rebríčku sledovanosti predstihol nielen konkurenčnú šou Bez servítky, ale aj večerný seriál Nemocnica. Túto epizódu si pozrelo 424-tisíc divákov starších ako 12 rokov, pričom v čase vysielania mala Mama na prenájom dosah až na 500-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

Harry Potter a Dary smrti 1-2010 Čítajte aj Harry Potter sa vráti: Diváci sa dočkajú seriálovej verzie, podoba však prekvapí

Jojkárska Nemocnica sa však postupne spamätáva z výraznejších prepadov sledovanosti v minulých týždňoch a diváci sa k nej vracajú. Hoci stratila dlhodobú vedúcu pozíciu a v oboch cieľovkách je za Dunajom. Utorková epizóda v cieľovke 12 – 54 uhrala 6,9% sledovanosť s 21,4% trhovým podielom. Lekársku drámu sledovalo 435-tisíc divákov.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV JOJ #TV Markíza #seriál Nemocnica #seriál Dunaj k vašim službám