Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Harry Potter sa vráti: Diváci sa dočkajú seriálovej verzie, podoba však prekvapí

Už dlhšie sa špekulovalo, že filmové štúdio Warner Bros. chce znova oživiť značku Harry Potter.

04.04.2023 08:30
Harry Potter a Dary smrti 1-2010 Foto:
Vyzerá to tak, že Harry Potter dostane vlastný seriál.
debata

Filmové štúdio plánuje reštartovať viacero klasických značiek. Nielenže sa má vrátiť Pán prsteňov s novými snímkami, nezaostane ani Harry Potter. Kým pri Pánovi prsteňov sa nebudú prerábať už natočené filmy a tvorcovia majú za úlohu nájsť nové námety z nekonečného sveta Stredozeme, nová podoba Harryho Pottera poriadne prekvapí.

druhá šanca, Čítajte aj Megaúspešná Druhá šanca smeruje do USA! Neuveríte, čo Američania spravia s hlavným hrdinom

Vyzerá to tak, že na streamovaciu platformu HBO Max mieri nová seriálová podoba a budú sa nanovo prerábať všetky knihy. Podľa prvých informácii by každá sezóna mala zmapovať jednu knihu, omnoho podrobnejšie ako samotné filmy. Oficiálne však štúdio mlčí, všetko by sa malo potvrdiť budúci týždeň, keď sa bude oznamovať nástupca streamovacej platformy HBO Max. Práve pri oznámení rebrandingu by sa mali odtajniť viaceré vysielacie plány a nová stratégia fungovania.

Martin Pallay Čítajte rozhovor Jeho prvá úloha a hneď po boku Maštalíra v Klamstve: Kto je nádejný herec Martin Pallay?

Autorka knižnej predlohy J.K Rowlingová sa bude kreatívne podieľať na príprave nového seriálu, avšak nebude v úlohe showrunnerky. Táto správa by mohla potenciálnej novinke aj prospieť, keďže na jej hlavu sa zniesla vlna kritiky za nezvládnutú adaptáciu filmovej série Fantastické zvery. Pôvodne plánovaná 5-dielna séria sa napokon skončila neúspechom už po tretej časti kvôli nedostatočným výnosom a tvrdej negatívnej kritike.

SASKA, SaS, Richard Sulík, Mária Kolíková, Jana Bittó Cigániková, Marián Viskupič, Branislav Gröhling, Juraj Krúpa Čítajte aj Internety rozniesli Sulíka na kopytách. Takto sa smejú z novej podoby strany

Istý čas sa hovorí o tom, že by Warner Bros. chcelo vrátiť na strieborné plátna aj pôvodné herecké trio v adaptácii knihy Harry Potter a prekliate dieťa, ktoré sa zameriava na syna Harryho Pottera. Tieto filmy nateraz nedostali oficiálne potvrdenie realizácie.

Séria o Harrym Potterovi začala prvou knihou Rowlingovej, Harry Potter a Kameň mudrcov, ktorá bola prvýkrát vydaná v roku 1997. Nasledovalo šesť ďalších kníh, z ktorých sa po celom svete predalo viac ako 600 miliónov výtlačkov. Séria celovečerných filmov s Danielom Radcliffom v hlavnej úlohe ako čarodejníkom sa prvýkrát objavila na filmovom plátne v roku 2001, pričom osem filmov zarobilo celkovo viac ako 7 miliárd dolárov. Radcliffe, Grint a Watsonová sa opäť stretli v špeciálnom programe HBO Max, Harry Potter 20th Anniversary: Return to Rokfort, ktorý debutoval minulý rok. Potenciálny televízny seriál založený na knihách bol prvýkrát oznámený začiatkom roku 2021.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Harry Potter #HBO Max