Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tvrdý dopad šetrenia na Hru o tróny? Najväčší seriálový hit bude mať menej častí

Túto správu čakal iba málokto. Pripravovaná druhá séria Rodu draka nebude mať desať častí.

30.03.2023 06:00
rod draka, hra o tróny, Foto:
Druhá séria Rodu draka bude mať iba osem častí.
debata
pečie celé Slovensko, veľká noc 2023, Čítajte aj RTVS počas Veľkej noci s obrovským prekvapením: Markíza s Jojkou budú mať problém

Veľké šetrenie v mediálnom konglomeráte Warner Bros. Discovery, pod ktorý patrí aj HBO, pokračuje. Nielenže viaceré potenciálne spin-off seriály zo sveta Hry o tróny dostali stopku, teraz sa to dotkne aj Rodu draka. Mohlo by sa zdať, že vinníkom sú miliardové škrty, napokon vraj sú to kreatívne dôvody. Tvorcovia hovoria o tom, že pripravovaná séria by im viac vyhovovala kratšia.

Prvá séria minulý rok absolútne prevalcovala všetky rebríčky sledovanosti a rok 2022 Rod draka ovládol seriálový svet. Stačila jedna odvysielaná epizóda, aby televízia potvrdila nakrúcanie druhej série.

Vydrica Čítajte aj Najluxusnejšia časť Bratislavy hlási dôležitý míľnik: Pozrite sa, ako vzniká nové podhradie

Tvorcovia, ale aj autor knižnej predlohy George R.R. Martin to povedal jasne. Na dostatočné prerozprávanie knihy, z ktorej Rod draka vychádza, je potrebné nakrútiť štyri série po desať častí. Kým prvá séria tento plán naplnila do bodky, druhá séria bude iná. A fanúšikovia rozhodne nebudú nadšení. Nielenže rozostupy medzi sezónami trvajú dva roky, napokon sa dočkajú menšieho počtu epizód.

Takto vyzerala prvá séria Rodu draka Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Rod draka sa vráti s druhou sériou v roku 2024.
Remišová Čítajte aj Remišová s nečakane tvrdým útokom na Denník N: Sú to stranícke a ideologické noviny

Aktuálne sa druhá séria začala nakrúcať v Španielsku, v lete sa presunie do Británie, kde sú umiestnené veľké štúdia s vybudovanými kulisami. Keďže nová séria sľubuje naplno rozbehnutú vojnu medzi dvoma frakciami Targaryenovcov a ich drakmi. Finále prvej série a záverečná naháňačka drakov bola len malá ochutnávka, čo ešte Rod draka na obrazovkách predvedie. Občianska vojna bude mimoriadne krutá, nemilosrdná, ale najmä krvavá a budú padať nielen jednotliví členovia kráľovskej rodiny, ale aj ich draci. Samotná produkcia bude dlhá, mala by trvať takmer do konca roka a následná postprodukcia si vyžiada niekoľko mesiacov príprav. Vedenie HBO už oficiálne potvrdilo, že druhá séria dorazí až v roku 2024, zrejme v lete.

Najnovšia séria napokon bude mať iba osem častí. Dobrou správou je, že sa ráta aj so vznikom tretej sezóny a viaceré udalosti sa presunú na neskôr.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #HBO #Game of Thrones #House of the Dragon #seriál Rod Draka