Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Neuveriteľné sa stáva skutočnosťou: Tento seriál dostáva rekordnú sezónu

Vráti sa hlavná hviezda späť?

28.03.2023 06:00
klinika grace, ellen pompeo, greys anatomy, Foto:
Seriál Klinika Grace dostane jubilejnú 20. sériu.
debata
hriešny tanec, Čítajte aj Veľká noc na Jojke: Reprízy, sem-tam klasiky, večer nejaké premiéry

Najsledovanejšia lekárska dráma sveta dosiahne na métu, o ktorej sa roky hovorilo. A je to neuveriteľný výsledok! Klinika Grace (Grey's Anatomy), ktorej všetky časti môžu diváci sledovať na streamovacej službe Disney+, v septembri tohto roka odštartuje jubilejnú dvadsiatu sériu. Televízia ABC pred pár dňami potvrdila objednávku na ďalšie epizódy, ktoré tento seriál navždy zapíšu hrubými písmenami do dejín televíznej zábavy.

v lete ti poviem ako sa mám, evita, Čítajte aj Veľká noc na Markíze: Stopka pre ženícha, premiéra novej evitovky, ale aj Let's Dance

Predĺženie prichádza v čase, keď sa čoraz hlasnejšie začalo hovoriť, že tento formát by bolo lepšie ukončiť, keďže počas aktuálnej 19. série prechádza obrovskou transformáciou. Z deja odišla hlavná hrdinka Meredith Grey v podaní Ellen Pompeo, pričom nie je jasné, ako bude ďalej vyzerať jej účinkovanie. Neprajníci hovorili, že odchod ústrednej postavy dá posledný klinec do rakvy Kliniky Grace.

streamovacie služby, televízor, ovládač Čítajte aj Z množstva streamovacích služieb sme frustrovaní. Niečo zaujímavé na sledovanie musíme hľadať pridlho

Je pravdou, že sledovanosť po odchode herečky klesla na svoje historické minimá, no televízia hovorí, že seriál si stále udržuje status najsledovanejšieho seriálu. Zvyky divákov sa v posledných rokoch výrazne zmenili a hoci všetky seriály naprieč trhom klesajú v rámci svojej premiéry, všetky to dobiehajú v oneskorenej sledovanosti. A tu boduje aj Klinika Grace, ktorá je svetovým hitom, aj vďaka streamovacím službám. V priemere lekársku drámu stále sleduje viac ako 10 miliónov divákov a to je dostatočný dôvod pokračovať v nakrúcaní aj bez hlavnej hviezdy.

Ellen Pompeo v seriáli Klinika Grace Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Herečka Ellen Pompeo sa oficiálne, po 19...
kino Čítajte aj Inflácia a nárast cien energií zasiahla aj kiná. Budú sa ešte zvyšovať ceny vstupeniek?

A to nie je všetko, s koncom tejto série odchádza aj hlavná scenáristka, od jubilejného pokračovania dostane seriál nové kreatívne vedenie, čo rozhodne nemusí byť na škodu.

Aby toho nebolo málo, počas tejto série odíde z pozície hlavnej postavy aj herečka Kelly McCreary alias Maggie Pierce, nevlastná sestra Meredith. Zdá sa, že Klinika Grace prechádza absolútnou transformáciou, keď z deja vyprchávajú aj posledné zmienky pôvodných postáv. Pozornosť je nasmerovaná na nových mladých rezidentov, ktorí majú byť budúcnosťou.

Smarty Čítajte aj Na Slovensko vstúpil nový hráč s elektronikou, do konca roka otvorí viacero predajní

Vráti sa Ellen Pompeo do 20. série? Televízia má vraj enormný záujem, aby sa v nejakej podobe Meredith Grey vrátila, hoci len na niekoľko epizód. Nikto už neráta s tým, že z nej bude opäť hlavná postava. Nedávno sa vyjadrila, že s hraním Meredith rozhodne neskončila, len treba nájsť vhodný spôsob. Práve dlhoročné nakrúcanie bolo rozbuškou pre jej odchod. Pompeo sa chcela venovať iným projektom a chce si lepšie rozdeliť pracovné povinnosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ellen Pompeo #Grey´s Anatomy