Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Iveta Bartošová ako ju nepoznáte. Nový dokument prinesie doposiaľ nezverejnené materiály

Vzniká dokumentárna trilógia o slávnej speváčke. Doplní úspešnú hranú minisériu Iveta.

25.03.2023 06:00
Iveta Bartošová Foto:
Speváčka Iveta Bartošová.
debata
vzostup zla, Čítajte aj Pripravte sa! Do kín sa hrnie jeden z najlepšie hodnotených hororov posledných rokov

Pokračovanie úspešnej minisérie Iveta, ktorá priniesla príbeh českej popovej princeznej Ivety Bartošovej, bude mať ešte v tomto roku premiéru na streamovacej platforme Voyo a už sa pripravuje aj záverečná, tretia séria.

Druhá sérii priblíži speváčku v zlomovom období deväťdesiatych rokov, kedy bola na vrchole svojej kariéry. Zlatú éru však vystriedal kariérny prepad a dramatické osobné problémy sprevádzané prvou bulvárnou aférou v Českej republike. Za pokračovaním minisérie opäť stojí tvorivý tím na čele s režisérom Michalom Samirom, v hlavnej role Ivety Bartošovej sa vráti Anna Fialová a Ladislava Štaidla stvárni Ondřej G. Brzobohatý.

Herečka Anna Fialová ako Iveta Bartošová a... Foto: Voyo
Ondrej G. Brzobohaty a Anna Fialová Herečka Anna Fialová ako Iveta Bartošová a Ondřej G. Brzobohatý ako Ladislav Štaidl.

Kariére Ivety Bartošovej sa však okrem seriálovej verzie bude venovať aj trojdielny dokument s názvom „Málo mě znáš“. Ponúkne rad výpovedí ľudí z blízkeho okolia speváčky a množstvo doposiaľ nezverejnených materiálov.

„Dokumentárna miniséria nás zavedie do šoubiznisu, ako vyzeral pred rokom 1989 a ako sa hľadal a rodil v 90. rokoch. V hranej minisérii sme sa zameriavali predovšetkým na Ivetin život a veľa z jej profesného života sme zámerne zjednodušili. A mnoho z toho, čo sa do príbehu jednoducho nezmestilo, nás naozaj mrzelo,“ hovorí riaditeľ vývoja TV Nova a Voyo Michal Reitler.

Pripomeňte si veľký hit Ivety Bartošovej Málo mě zná (1987), ku ktorému zložil hudbu a napísal text Ladislav Štaidl:

Dokument vznikajúci v réžii Tomáša Kleina prinesie nový pohľad na pozíciu Ivety Bartošovej v českom šoubiznise. Tvorcovia sa na život „popovej princeznej“ pozreli predovšetkým očami jej blízkych žien. Či už prostredníctvom moderátorskej ikony deväťdesiatych rokov Terezy Pergnerovej, manželky hudobného magnáta Karla Svobodu Venduly alebo Ivetinej vizážistky Ludmily Štinglovej.

„Mám veľkú radosť, že s účasťou súhlasil Ivetin syn Artur Štaidl, ktorý sa inak pozornosti vyhýba a rovnako som rád, že sa v dokumente objavia ikony deväťdesiatych rokov ako napríklad Tereza Pergnerová alebo Bára Basiková, ktoré prinášajú úprimný pohľad na vtedajší šoubiznis,” hovorí Michal Samir, režisér a scenárista hranej minisérie Iveta, ktorý je supervízorom dokumentárnej trilógie.

kladivo, súd, justícia, váhy, právo, notár, zákon Čítajte aj Tvorcovia Ivety pripravujú nový seriál. Prinesie boj otca za spravodlivosť pre vraha svojho syna

Dokument sa v prvej časti zameria na roky 1980 až 1987 a cestu naivného, no sebavedomého dievčaťa z Frenštátu pod Radhoštěm do veľkého sveta. Druhá bude z obdobia 1987 až 1994, kedy bola Iveta pod umeleckým vedením Ladislava Štaidla a tretia časť zmapuje roky 1994 až 1998, kedy sa Iveta postupne vymaňovala spod jeho vplyvu, zatiaľ čo prežívala kariérny vrchol.

V dokumentárnej sérii budú môcť diváci prvýkrát vidieť aj nikdy nezverejnené autentické zábery, ktoré s Ivetou Bartošovou v deväťdesiatych rokoch natočil jej fotograf.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Iveta Bartošová #Voyo #české seriály