Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto už asi seriálový fenomén nerozchodí: Je tu ďalší odchod počas niekoľkých mesiacov

Obľúbený lekársky seriál Klinika Grace sa počas devätnásteho roku vysielania rozpadol v základoch. Ak bude ďalšia séria, tak to bude zázrak.

01.04.2023 06:00
kelly mccreary, klinika grace, greys anatomy, Foto:
Odchod po deviatich rokoch, herečka Kelly McCreary alias doktorka Maggie opúšťa Kliniku Grace.
debata
klinika grace, ellen pompeo, greys anatomy, Čítajte aj Neuveriteľné sa stáva skutočnosťou: Tento seriál dostáva rekordnú sezónu

Počas aktuálne vysielanej 19. série sa z deja vytratila Meredith Greyová, hoci celý seriál stojí na jej pleciach. Posledné roky boli v znamení neustálych dohadovaní medzi televíziou a hlavnou hviezdou o predlžovaní jej kontraktu. Vždy sa našla dohoda. No nebolo to zadarmo. Postupom rokov sa z Ellen Pompeo stala najlepšie zarábajúca seriálová herečka. Za posledné série Kliniky Grace už inkasovala 20 miliónov dolárov, plus sa stala producentkou vlastných projektov.

Ellen Pompeo v seriáli Klinika Grace Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Herečka Ellen Pompeo sa oficiálne, po 19...
the night agent, Čítajte aj Z nenápadného seriálu svetový hit za pár hodín: Táto novinka prevalcovala Netflix

Už pred začiatkom 19. série bolo jasné, že Ellen Pompeo sa objaví iba v obmedzenom počte epizód. Odišla v siedmej epizóde, pričom sa vráti túto sezónu ešte v jednej. Následne jej účinkovanie je vo hviezdach. Rovnako ako budúcnosť celého seriálu. „Nie je to moja posledná epizóda,“ povedala Pompeo. V rámci 19. série sa objaví ešte v jednej epizóde, zrejme tesne pred finále alebo v samotnom finále. „Toto bude moja posledná časť, na nejaký čas,“ doplnila informáciu obľúbená herečka. Jedným dychom však dodala, že je pripravená kedykoľvek sa do Kliniky Grace vrátiť „na návštevu“. Diváci sa musia zmieriť s tým, že už ju neuvidia ako hlavnú postavu.

Čo ja viem Čítajte aj Čo ja viem sa vráti netradične na jeseň. RTVS začala nakrúcať nové časti

Spolu s Pompeo odišla aj hlavná showrunnerka Krista Vernoff, ktorá lekársku drámu mala na starosti niekoľko rokov.

Najnovší ohlásený odchod už naozaj nikto nečakal. Zo seriálu odíde aj ten posledný náznak mena Greyová. Herečka Kelly McCreary (Maggie Pierce), nevlastná sestra Meredith Grey, sa lúči s Klinikou Grace (Grey's Anatomy) po deviatich rokoch. A to veľmi rýchlo, nepočká ani do konca aktuálnej série. Naposledy sa v deji objaví v epizóde odvysielanej 13. apríla. Jej aktuálna dejová linka zahŕňa krízu v manželstve a všetko nasvedčuje tomu, že ju nečaká happy end. Všetky epizódy sú pre slovenských divákov dostupné na streamovacej platforme Disney+.

rod draka, hra o tróny, Čítajte aj Tvrdý dopad šetrenia na Hru o tróny? Najväčší seriálový hit bude mať menej častí

„Po deviatich sezónach sa lúčim s Maggie a jej rodinou v nemocnici Grey Sloan,“ znelo vyhlásenie herečky, ktorá sa podobne ako Pompeo vráti neskôr ešte raz v tejto sezóne. „Bolo mi obrovskou cťou byť súčasťou takejto legendárnej televíznej inštitúcie. Navždy budem vďačná tvorcom a televízii ABC za príležitosť a neuveriteľným fanúšikom za ich vášnivú podporu.

pečie celé Slovensko, veľká noc 2023, Čítajte aj RTVS počas Veľkej noci s obrovským prekvapením: Markíza s Jojkou budú mať problém

„Stráviť deväť rokov skúmaním postavy zvnútra aj zvonka a zároveň osloviť globálne publikum pôsobivými príbehmi je vzácny dar,“ dodala. „Dalo mi to príležitosť spolupracovať s nespočetnými skvelými umelcami, učiť sa od nich a inšpirovať sa nimi pred aj za kamerou. Hranie Maggie Piercovej bolo jednou zo skutočných radostí môjho života a odchádzam s hlbokou vďakou za každý krok tejto cesty. Som nadšená z tejto ďalšej kapitoly a z toho, čo prinesie budúcnosť."

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Grey´s Anatomy #Disney+