Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Seriálovému svetu v roku 2023 vládne tento hit: V sledovanosti prekonal aj drakov z Hry o tróny

Čakanie na druhú sériu The Last of Us bude kruto dlhé. Prvá sezóna prekonala všetky rekordy televízie HBO v USA, ale aj Európe.

21.03.2023 06:00
the last of us, Foto:
The Last of Us v sledovanosti prevalcoval Európu.
debata (1)
Dunaj, Čítajte aj Markíza trhla nový rekord. Po viac ako dvoch rokoch ukončila dominanciu Jojky

The Last of Us sa odohráva 20 rokov po zničení modernej civilizácie. Joel (Pedro Pascal), otrlý preživší, je najatý, aby prepašoval Ellie (Bella Ramsey), štrnásťročné dievča, z tiesnivej karanténnej zóny. To, čo začína ako malá zákazka, sa čoskoro zmení na brutálnu a srdcervúcu cestu, kedy obaja musia precestovať Spojené štáty a prežitie jedného závisí na druhom.

rtvs, Čítajte aj RTVS prekope spravodajstvo: Zatrasú sa stoličky pod známymi tvárami z obrazovky?

Od prvej epizódy sa stal svetovým hitom. Spolu s Rodom draka – prvým hraným spin-offom Hry o tróny – patrí medzi najdrahšie produkcie HBO. Prvá epizóda v USA doteraz zbúrala rebríčky sledovanosti, keď zaznamenala 40 miliónov prehratí. To isté platí aj o zvyšku série, ktoré sa teší 30 miliónom zhliadnutí. Samotné finále vysielané pred niekoľkými dňami trhlo rekord s 8,2 miliónmi divákov. Rok 2023 si tak pre sebe ukradol hit The Last of Us.

Takto vyzerá najočakávanejší seriál roka 2023 Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Záber z prvej série The Last of Us.
markíza, tv markíza, Čítajte aj Tajnosti Markízy okolo jesennej šou: Čím bude konkurovať Talentu a Pečie celé Slovensko?

The Last of Us prekonal v Európe rekordy sledovanosti HBO SVoD, oznámila spoločnosť Warner Bros. Discovery. Prvá séria deväťdielnej apokalyptickej drámy podľa rovnomennej kritikou oceňovanej videohry sa stala najsledovanejším titulom v histórii streamovacej platformy HBO v Európe. Všetky časti sú teraz k dispozícii na HBO Max v krajinách Pyrenejského polostrova, severských krajinách, Holandsku a strednej Európe.

televízia, sledovanie Čítajte aj Televízie budú programy označovať po novom. Pribudnú informácie o škodlivom obsahu

Medzičasom HBO potvrdilo vznik druhej série. Je otázne, kedy ju však diváci uvidia. S najväčšou pravdepodobnosťou na prelome rokov 2024/2025. Tvorcovia zároveň potvrdili, že príbeh z druhej časti videohry bude zmapovaný vo viacerých sezónach, čím The Last of Us má nepriamo potvrdenú aj tretiu sériu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HBO Max #The Last of Us