Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

RTVS prekvapí divákov novou sériou obľúbeného seriálu: Ktorý z nich čaká pokračovanie?

Fanúšikovia talianskej produkcie si prídu na svoje.

10.03.2023 06:00
geniálna priateľka, Foto:
RTVS prináša tretiu sériu Geniálnej priateľky.
debata
tomáš tarr, ruža pre nevestu, Čítajte aj Prvý jarný divácky problém Markízy? Silno promovaná šou s prvou časťou zakopla

RTVS uvedie na televíznych obrazovkách tretiu sériu úspešnej adaptácie románu Eleny Ferrante Geniálna priateľka z produkcie HBO a RAI. Seriál má osem dielov, ktoré diváci uvidia na Dvojke každý piatok od 10. marca o 20:10 v dvoch častiach za sebou.

Seriál vznikol podľa štvordielneho románu o Lile a Elene, ktoré vyrastali v Neapole. V slovenčine vyšli knihy pod názvami Geniálna priateľka, Príbeh nového priezviska, Tí, čo odchádzajú – tí, čo zostávajú a Príbeh stratenej dcéry. Autorkou úspešného románu je Elena Ferrante.

Markíza, Záhorská Bystrica Čítajte aj Definitívne zbohom legendárnej služby. Na Markíze vydržala neuveriteľných 25 rokov

V tretej sérii Neapolskej ságy sa Elena a Lila stali ženami. Lila sa v šestnástich rokoch vydala a má malého syna. Opustila manžela a pohodlie, ktoré jej manželstvo prinášalo aj napriek tomu, že teraz pracuje v ťažkých podmienkach, vo fabrike na mäso. Elena odišla zo štvrte v ktorej vyrastali, získala vysokoškolský titul a vydala úspešný román, ktorý jej otvoril dvere do sveta vzdelaných ľudí.

markíza, tv markíza, Čítajte aj Markíza naznačila, čo uvidíte na jeseň: Takýto program by ste nečakali, plus veľká záhada

Obe ženy sa pokúsili prekročiť hranice sveta, v ktorom by boli odkázané na život plný nešťastia, ignorancie a podriadenosti. Teraz plávajú vo veľkom mori príležitostí, ktoré sa otvorilo v sedemdesiatych rokoch minulého storočia. Každá má síce iné podmienky, ale obe sú zviazané spoločným, nerozlučiteľným pu­tom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Geniálna priateľka