Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ďalší úspech Jojky: Náhrada za Ivetu ovládla televízne obrazovky

Ako obstál Einstein v televíznej konkurencii?

28.02.2023 06:00
einstein, Foto:
Prvá časť Einsteina ovládla rebríčky sledovanosti.
debata (1)

Jojka pokračuje v kvalitných seriálových nedeliach, ako tvrdí. Po megaúspešnej Ivete, ktorá si drží status najsledovanejšieho seriálu roka, stavila na vybudovaný divácky zvyk a ponúkla publiku ďalšiu novinku – seriál Einstein.

einstein, Čítajte aj Jojka a jej televízna novinka Einstein: Takto to vyzerá, keď máme lepší seriál ako český

Einstein nie je žiadnym nováčikom na televíznych obrazovkách. Pôvodný nemecký námet sa predal do viac ako sto krajín sveta a nedávno sa vysielal aj v susedných Čechách, kde sa pripravuje druhá séria. Ústrednou postavou je Filip (Juraj Loj), utajený údajný pra-pravnuk slávneho Alberta Einsteina, je sám uznávaným géniom a najmladším profesorom teoretickej fyziky na univerzite. Brilantnému vedcovi však kvôli smrteľnej dedičnej chorobe zostáva už len niekoľko rokov života, ktoré chce naplno využiť. Na to, aby mohol čo najviac pracovať, však užíva rôzne nelegálne stimulanty. A aby neskončil vo väzení za porušenie zákona o omamných látkach, môže si so svojou genialitou trest odpracovať ako nezávislý poradca policajnej detektívky Lenky (Ivana Kubačková), ktorej pomáha pri vyšetrovaní prípadov vrážd.

canal+ action, canal+ Čítajte aj Dobrá správa! Na Slovensko prichádza nová televízia, ponúkne exkluzívne premiéry

Prvá epizóda novinky zaujala Slovákov. Televízia po konci Iveta nadviazala na svoje dominantné postavenie na trhu na konci týždňa. Úvod do seriálu v cieľovej skupine 12 – 54 získal až 8,8% sledovanosť s trhovým podielom na úrovni 26,5%. Celkovo pri obrazovkách sedelo 478-tisíc divákov, v tejto cieľovke Einstein, dokonca, pokoril 10% sledovanosť, konkrétne uhral 10,4% rating a 24,3% trhový podiel.

Nový seriál Einstein z dielne Jojky Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Záber z kriminálnej minisérie Einstein.

Filmová premiéra na Markíze nemala šancu. Snímku Bad Boys 3 si pustilo iba 161-tisíc divákov a v cieľovke 12 – 54 uhrala podpriemerné výsledky na úrovni 4,1% sledovanosti.

televízia, televízor, divák, hnev, obývačka, Čítajte aj Ďalší operátor hlási zmeny v televíznej ponuke: Tieto programy končia, toto je náhrada...

Už túto nedeľu však môže nastať zásadný obrať, keďže Markíza do vysielania nasadí ôsmu sériu Let's Dance, ktorá sa minulý rok tešila enormnej diváckej priazni a stala sa najsledovanejšou šou na trhu. Dá sa teda očakávať, že misky váh sa môžu výraznejšie preklopiť.

Štart Einsteina sa však nevyrovnal premiére Ivety. Dvojitá premiéra Jojke začiatkom januára priniesla historické čísla. Prvá časť dosiahla v cieľovej skupine 12+ neuveriteľných 799-tisíc divákov. Druhú sledovalo 755-tisíc. Prvá epizóda v cieľovke 12 – 54 sa pýši rekordnou 14% sledovanosťou a 36,5% podielom na trhu. Pričom zasiahla viac ako milión divákov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV JOJ #seriál Einstein