Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Predstaviteľku Ivety čaká výzva: Poznáme detaily seriálu, pre ktorý ju Markíza uchmatla Jojke!

To, že Alžbeta Ferencová je momentálne veľkou hviezdou, je známa vec. Aj to, že o ňu zviedli bitku Markíza s Jojkou. Ako to dopadlo? Bude hviezdou markizáckeho seriálu.

24.02.2023 11:35 , aktualizované: 15:36
iveta, Foto:
Alžbeta Ferencová bude novou hviezdou seriálu z produkcie Markízy a Novy.
debata

Alžbeta Ferencová sa stala doslova fenoménom posledných týždňov vďaka seriálu Iveta z produkcie televízie JOJ. Iveta sa stala najsledovanejším seriálom v histórii Jojky a drží si titul najsledovanejší seriál tohto roka.

zuzana martináková, ta3, Čítajte rozhovor Čelíme nenávistným atakom. Dali nám 168 hodín na vyhodenie moderátorov, hovorí šéfka spravodajstva ta3
Zábery z viacerých Voyo Originál noviniek!

Prvú časť Ivety sledovalo v cieľovej skupine 12+ neuveriteľných 799-tisíc divákov. Druhú sledovalo 755-tisíc. Prvá epizóda v cieľovke 12 – 54 sa pýši rekordnou 14% sledovanosťou a 36,5% podielom na trhu. Pričom zasiahla viac ako milión divákov. Napokon prvá séria potvrdila status najsledovanejšieho seriálu Jojky za posledné roky. Zostávajúce epizódy si udržali 550-tisícovú hranicu. Nie je preto prekvapením, že televízia ohlásila prípravy druhej série, po ktorej burcovali aj samotní diváci. O to väčšie prekvapenie bolo, keď na sociálnych sieťach Jojka zverejnila informáciu, že s produkciou ráta počas tohto leta. V rovnakom čase, keď má vznikať aj konkurenčný seriál pre Markízu. Ferencovú teda čaká pracovne náročné obdobie.

výnimočná nikol, pauhofová, Čítajte aj To, čo videli Slováci, smeruje do USA! Netradičná kriminálka sa dočká americkej verzie
Nová seriálová hviezda Alžbeta Ferencová Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Herečka, tanečnica aj speváčka Alžbeta...

O čo pôjde? Televízie Markíza a Nova pripravujú nový slovensko-český odľahčený kriminálny seriál z vizuálne príťažlivého chorvátskeho prostredia, kam státisíce slovenských a českých turistov každoročne prichádzajú na letnú dovolenku. Za slovenskú stranu stvárni hlavnú úlohu práve Ferencová. Teraz sú vonku detaily celého projektu, ktoré odhalila televízia Nova na svojej tlačovej konferencii.

bez servítky, nora kabrheľová, Čítajte aj To najlepšie na koniec: Do kuchyne mieri Nora Kabrheľová. Čo predvedie na obrazovke?

Hlavnú mužskú postavu stvárni populárny český herec Jakub Štáfek, ktorého si slovenskí diváci môžu pamätať zo seriálu Ulice alebo, aktuálne, z filmového hitu Vyšehrad. Nový seriál nesie meno Dobro došli.

Nový 8-dielny seriál vznikne v spolupráci s produkčnou spoločnosťou DNA Production, za ktorou stoja producenti Rasťo Šesták a Peter Bebjak.

„Tento nový projekt v sebe spája všetko, čo má divák v televíznych seriáloch rád – napätie, dobrodružstvo, humor a postavy, aké každý z nás už niekedy stretol a dokáže si predstaviť, že by sa s nimi mal o čom rozprávať. Kriminálne prípady, ktoré sa odohrávajú v krásnom prímorskom prostredí, majú výnimočnú atmosféru a vďaka humoru a energii hlavných predstaviteľov, spolu s atraktívnymi príbehmi, je to presne to, čo chceme priniesť aj na naše obrazovky – pocit dovolenky s trochou napätia," doplnil producent seriálu Rasťo Šesták.

Action Čítajte aj Lacný obchodný reťazec otvorí už druhú predajňu na Slovensku. Len týždeň po otvorení prvej

O čom bude nový seriál Dobro došli?

Chorvátsko. Dovolenková destinácia státisícov českých aj slovenských turistov, ktorí sem jazdia za morom, horami, pamiatkami, zábavou aj uvoľnením. Lokácie, kde sa natáčali legendárne filmy o Vinnetouovi, kultová Hra o tróny a teraz aj odľahčený krimi seriál s nádychom prázdninovej pohody.

televízia, sledovanie, diaľkový ovládač Čítajte aj Koniec českých televízií? Dôsledky pocíti celé odvetvie, aj samotné slovenské stanice, hovorí odborník

Pretože aj v raji dovoleniek sa občas niečo pokazí. Dej seriálu sa odohráva na fiktívnom ostrove, na ktorom ústredná dvojica česko-slovenských detektívov pomáha objasňovať zločiny českých a slovenských turistov. Michal a Ivana sú ako oheň a voda. Zatiaľ, čo on je vtipný, sarkastický detektív zo starej školy, tak ona je zase slobodomyseľná, temperamentná žena. Spoločne musia napraviť porušenú harmóniu slnečného ostrova.

„To, ako rýchlo sa darí dosahovať naše ciele, dokazuje, že naša cesta k používateľom cez prémiový lokálny obsah v kombinácii s najpestrejšou ponukou českých a slovenských filmov či špičkových akvizičných titulov, bola správnou voľbou,“ hovorí Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza a českej skupiny Nova. „Aj tento rok pripravujeme pre predplatiteľov desiatky atraktívnych titulov. Vrátane nových Voyo Originálov s atraktívnym hereckým obsadením, ako sú Ján Koleník, Tomáš Maštalír, Gabriela Marcinková, Antónia Lišková a ďalšie známe mená,“ dodáva.

Podľa prvých náznakov, tento seriál je primárne určený pre streamovaciu platformu Voyo, nie je však vylúčené nasadenie aj do lineárneho vysielania, keďže Ferencová by mohla byť veľkým diváckym lákadlom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Alžbeta Ferencová #TV JOJ #TV Markíza #Voyo #seriál Iveta #seriál Dobro došli #DNA Production