Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

To, čo videli Slováci, smeruje do USA! Netradičná kriminálka sa dočká americkej verzie

Seriál, ktorý minulú jeseň vysielala televízia Markíza, sa dočká americkej verzie. Kto bude americká Výnimočná Nikol?

24.02.2023 06:00
výnimočná nikol, pauhofová, Foto:
Pôvodný francúzsky námet smeruje do USA.
debata
bez servítky, nora kabrheľová, Čítajte aj To najlepšie na koniec: Do kuchyne mieri Nora Kabrheľová. Čo predvedie na obrazovke?

Výnimočná Nikol je slovenskou adaptáciou mimoriadne úspešného francúzskeho seriálu HPI – Haut Potentiel Intellectuel. Dočkal sa viacero adaptácií v rôznych európskych krajinách. Svoju verziu natočila aj česká Nova. Televízia Markíza bola s výkonom svojho seriálu spokojná natoľko, že potvrdila produkciu druhej série.

klamstvo, maštalír, horváthová, Čítajte aj Televízne prekvapenie roka: Druhá šanca zosadená z trónu, toto je nový najlepší seriál Markízy

Najvyšší počet divákov získala Výnimočná Nikol pri svojom štarte, keď ich bolo pri obrazovkách 340-tisíc v univerzálnom publiku 12+. Prvá epizóda si pripísala maximum aj v komerčnom publiku 12–54 so sledovanosťou 6,3 % a podielom na trhu 21,1 %.

Hlavnej úlohy sa v slovenskej verzii bravúrne zhostila Táňa Pauhofová. Tá v seriáli stvárňuje Nikol Tichú, slobodnú matku troch detí, ktorá síce nikdy nedokončila ani strednú školu, ale má nadpriemerne vysoké IQ 160 a v sebe hlboko zakorenený zmysel pre morálku. Zároveň sa riadi heslom „čo na srdci, to na jazyku“, čo ju zaťahuje do veľkého množstva konfliktných, ale aj komických situácií. Ako sa z obyčajnej upratovačky stane dôležitou posilou policajného zboru?

televízia, sledovanie, diaľkový ovládač Čítajte aj Koniec českých televízií? Dôsledky pocíti celé odvetvie, aj samotné slovenské stanice, hovorí odborník
Takto vyzerá markizácky seriál Výnimočná Nikol Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Nový seriál Výnimočná Nikol bude mať premiéru...

Pôvodný koncept seriálu sa natoľko zapáčil americkej televízii ABC, ktorá má vo svojom portfólio viaceré seriálové hity, napríklad, Dobrého doktora (The Good Doctor), Kliniku Grace (Grey's Anatomy) alebo Zelenáča (The Rookie), že chce vlastnú Nikol!

Aktuálne americké televízie si vyberajú z nakrútených pilotných epizód, úspešné tituly poputujú na obrazovky v televíznej sezóne 2023/2024. Medzi nimi môže byť formát HPI. V hre je nasadenie v jesennej sezóne alebo v jarnej. Stanica však ešte oficiálne nepotvrdila objednávku na nakrútenie prvej série.

televízia, televízor, ovládač Čítajte aj Prečo musia skončiť české televízie na Slovensku? Markíza hovorí o právach, Jojka strčila hlavu do piesku

Je však známe, kto stvárni hlavné úlohy a do projektu smerujú známe seriálové tváre.„Americkú Nikol“ stvárni herečka Kaitlin Olson, známa z viacerých komediálnych seriálov (The Mick, Hacks). Jej policajného parťáka si zahrá Daniel Sunjata (Manifest, Echoes, Diabol nosí Pradu). Policajnú vyšetrovateľku, ktorú u nás stvárnila Dominika Morávková, v USA prevezme herečka Javicia Leslie. Tá sa nedávno preslávila ako seriálová Batwoman, pričom išlo o prvý LGBTI+ superhrdinský seriál vôbec. Sekundovať jej bude herec Deniz Akdeniz. Ten ukázal svoj talent v dvoch sériách hitu Letuška (The Flight Attentand) spolu s Kaley Cuoco.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #seriál Výnimočná Nikol