Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka posilňuje seriálovú ponuku: Toto je novinka, ktorú predali do celého sveta

Poďte sa zoznámiť s novým seriálom Einstein, ktorý televízia JOJ uvedie v nedeľu večer.

26.02.2023 06:00
juraj loj, einstein, Foto:
Juraj Loj v seriáli Einstein.
debata (1)
RTVS Čítajte aj Koncesie sú minulosťou, štát to bude stáť ďalších 74 miliónov. RTVS však potrebuje aspoň raz toľko

Filip (Juraj Loj), utajený údajný pra-pravnuk slávneho Alberta Einsteina, je sám uznávaným géniom a najmladším profesorom teoretickej fyziky na univerzite. Brilantnému vedcovi však kvôli smrteľnej dedičnej chorobe zostáva už len niekoľko rokov života, ktoré chce naplno využiť. Na to, aby mohol čo najviac pracovať, však užíva rôzne nelegálne stimulanty. A aby neskončil vo väzení za porušenie zákona o omamných látkach, môže si so svojou genialitou trest odpracovať ako nezávislý poradca policajnej detektívky Lenky (Ivana Kubačková), ktorej pomáha pri vyšetrovaní prípadov vrážd.

Nový seriál Einstein z dielne Jojky Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Záber z kriminálnej minisérie Einstein.
vedma, Antónia Lišková Čítajte aj Prichádza seriál, na ktorý neexistovala odvaha ho vytvoriť! Stoja za ním slovenskí tvorcovia

Kto je kto v seriáli Einstein

Filip Koenig (Juraj Loj)
Filip je skutočný génius, má doktorát z fyziky a filozofie, je neuveriteľne bystrý a jeho logické myslenie má rýchlosť blesku. Je to pravdepodobne spôsobené tým, že je nelegitímnym potomkom Alberta Einsteina. Jeho spôsob myslenia, nápady a logika sú vizualizované grafikou a vzorcami. Okrem toho, že je múdry a vtipný, má šarm, ktorým si dokáže získať takmer každú ženu. Mozog mu pracuje na plné obrátky stále a nedokáže svoju hlavu vypnúť. Preto už roky nahrádza spánok alebo odpočinok liekmi. Povzbudzuje sa amfetamínom, aby udržal svoje tempo. Jeho život je ako horská dráha a je podriadený jedinému cieľu – vyriešeniu tajomstva „teórie všetkého“.

Postavy zo jojkárskeho seriálu Einstein Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Juraj Loj v seriáli Einstein.
iveta, Čítajte aj Predstaviteľku Ivety čaká výzva: Poznáme detaily seriálu, pre ktorý ju Markíza uchmatla Jojke!

Lenka Vrabcová (Ivana Kubačková)
Lenka je trochu upätá, ale dokáže sa rozčúliť, keď jej niekto hádže polená pod nohy. Keď je nervózna napcháva sa čokoládou, potrebuje ju mať po ruke. Je slobodná matka a svojho syna Miška miluje. Bojí sa o neho, lebo nedávno mu operovali srdce a musí žiť s kardiostimu­látorom. Aj keď je Miško samostatný chalan, Lenka sa mu snaží venovať všetok voľný čas, čo príliš nejde dokopy s jej prácou vyšetrovateľky. Aj Lenka má však svoje sny. Chcela by partnera, muža ktorý by bol milý, zábavný, pekný a mal by rád Miška. Chcela by si konečne obuť podpätky a trochu sa zabaviť. Ale nájsť takého muža nie je ľahké, skoro až nemožné… A do toho všetkého príde nový kolega Filip. Neriadená strela. Do práce s ním sa pustí so zaťatými zubami. S Filipom, pekným chlapom, obletovaným ženami, múdrym a neznesiteľným profesorom fyziky, sa spolupracuje ťažko, ale zato úspešne.

televízia, sledovanie, diaľkový ovládač Čítajte aj Koniec českých televízií? Dôsledky pocíti celé odvetvie, aj samotné slovenské stanice, hovorí odborník

Ivan – šéf kriminálky (Richard Stanke)
Dokáže si spočítať, že mladý poradca Koenig je pre kriminálku naozaj prínosom, a tak je schopný nad Filipovými podivnými metódami občas privrieť oči. A potom – je tu predsa vždy možnosť zavrieť Filipa do väzenia za krádež drog. Verí však, že vďaka Filipovej schopnosti riešiť prípady, môže rýchlejšie dôjsť k jeho povýšeniu. Ivana rovnako ako Lenku Filip vytáča tým, že sa stále povyšuje a dokazuje im, že sú neschopní a hlúpi. Na rozdiel od lenky to však dokáže prijať s úsmevom. Ale iba do momentu, kým sa mu Filip nenabúra do súkromia. Zvedie jeho ženu a ešte sa tým netají. Ivan však nemá so ženou dobrý vzťah. Ona má problém s hazardom, o ktorom on vie, ale myslí si, že to má pod kontrolou. Keď však začnú z ich spoločnej domácnosti miznúť veci, vie že je zle. Tieto situácie sa vyhrotia až do momentu, kedy je Ivan obvinený z vraždy. Vtedy mu však kryje chrbát Lenka a obhájiť jeho česť jej pomôže Filip. Ivan je šéf, akého by chcel mať každý – prísny, ale ľudský. Aj napriek svojej zásadovosti sa aj on sám dostane do situácie, kedy musí byť jeho česť a povesť obhájená. Našťastie má na svojej strane Lenku a Filipa.

Action Čítajte aj Lacný obchodný reťazec otvorí už druhú predajňu na Slovensku. Len týždeň po otvorení prvej

Soňa – forenzná analytička (Dominika Richterová)
Ženská posila v čisto mužskej profesii. Nič ju len tak nerozhádže, aj keď vyzerá, že by ju mohla takáto náročná práca zložiť, opak je pravdou. Na prvý pohľad sa zdá byť chladná, ale má zmysel pre humor a vo vnútri je aj citlivá. Je pedantná, milá a sexy. Kamaráti sa s Lenkou. Občas jej aj vypomôže so synom. Filip sa jej aj celkom páči, ale je jej jasné, že on nedostatkom ženskej pozornosti určite netrpí. Je dosť hrdá na to, aby nebola len ďalšia v poradí. Zdá sa, že jeho pozornosť ju otravuje, ale pravda je, že jej to občas aj lichotí. Vo svojej práci sa vyzná a má nad ňou nadhľad. Filipove povýšenecké správanie ju neuráža, skôr ju fascinuje, že má vždy pravdu. So svojím šéfom Ivanom má dobrý vzťah, ale s Lenkou je si najbližšia. Niekedy ju pozná lepšie ako ona sama.

klamstvo, maštalír, horváthová, Čítajte aj Televízne prekvapenie roka: Druhá šanca zosadená z trónu, toto je nový najlepší seriál Markízy

​Miško Vrabec – Tobias Král
Lenkin syn, ktorý je po operácii srdca a vo svojom mladom veku má kardiostimulátor. Inak veľmi bystrý chlapec, ktorý by rád žil ako ostatné deti. Hral futbal a mal raz aj frajerku. Kým nestretne Filipa, má pocit, že to so svojou chorobou nemôže mať, ale Filip ho presvedčí, že môže žiť úplne normálne. Filipa obdivuje a stane sa pre neho mužským vzorom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #seriál Einstein #televízna sezóna 2022/2023