Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Podivný boj medzi Markízou a Jojkou nemá konca: Pripravujú takmer rovnaké seriály

A divák im to môže jedného dňa kruto spočítať pri výsledkoch sledovanosti.

15.02.2023 06:00
markíza, joj, Foto:
Obe komerčné stanice chystajú rovnaké formáty.
debata (2)
televízia, televízor, sledovanie televízie, seriály, filmy, online televízie, online, nelegálne sledovanie, piráti, pirátske sledovanie, Čítajte aj Veľký deň pre Slovensko je tu: Posledná globálna televízna služba je konečne dostupná!

Konkurenčný boj medzi komerčnými stanicami je štandardný nástroj boja o diváka. Neraz však nastávajú naozaj bizarné situácie, keď chtiac-nechtiac akoby od seba kopírovali jednotlivé námety na seriály. Táto situácia nastala opäť a to pripravovaných tituloch, o ktorých sa ešte len šepkalo v kuloároch.

Zdá sa, že novým trendom v slovenských seriáloch bude atraktívna lokácia a príbeh zavedie divákov mimo Slovenska, priamo k Jadranu, kde by sa mali riešiť kriminálne prípady.

O takomto projekte sa už nejaký čas hovorilo v prípade televízie JOJ, ktorá by mala spojiť sily s českou Primou, s ktorou dlhodobo spolupracuje pri viacerých televíznych formátoch. Prima predbehla Jojku a už potvrdila nakrúcanie novinky s pracovným názvom Na vlnách Jadranu.

RTVS mlynská dolina Čítajte aj RTVS: Nežiadame viac, ako máme nárok. Náhradu za koncesie vyčíslil na 172 miliónov eur

„Seriál Na vlnách Jadranu pripravujeme už niekoľko rokov, ale jeho realizácia bola najskôr odsunutá z dôvodu zmien na strane chorvátskeho koproducenta a potom ďalšie roky kvôli pandémii. Teraz sa nám podarilo všetko opätovne pripraviť a nakrúcanie sa môže v máji začať. Príbeh hlavného hrdinu Honzu Zacha v podaní Mateja Hádka voľne nadväzuje na seriál Pod hladinou, ktorý uvedieme tento rok na novej videoplatforme Prima+. Zápletky jednotlivých dielov sú inšpirované skutočnými prípadmi, ktoré sa na Jadrane stali. Nebudú chýbať dráma ani humorné situácie,“ hovorí Lucia Kršáková, výrobná riaditeľka skupiny Prima.

Kaufland Čítajte aj Nákupná revolúcia v Kauflande: Obchodný reťazec spúšťa online trhovisko

Šesťdielna miniséria bude mať aj slovenské zastúpenie a hlavnú ženskú rolu stvárni Natália Germáni.

Nová seriálová hviezda Alžbeta Ferencová Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Herečka, tanečnica aj speváčka Alžbeta...

S čím vyrukuje Markíza?

Na tom by nič nebolo zlé, keby veľmi podobný projekt neohlásila aj televízia Markíza. Navyše Jojke vyfúkla jej najväčšiu súčasnú hviezdu – Alžbetu Ferencovú, ktorá kraľuje v seriáli Iveta. Ferencová sa teší mimoriadne silnej mediálnej podpore.

„Markíza a Nova majú v príprave množstvo nových projektov, či už do lineárneho vysielania alebo pre Voyo. Jedným z nich je aj táto zaujímavá seriálová novinka s Alžbetou Ferencovou a jej českým hereckým partnerom, ktorého meno prezradíme už čoskoro. Diváci a diváčky sa môžu tešiť na pútavé kriminálne prípady zo slnečného Chorvátska, ktoré budú odľahčené sviežim humorom,“ priblížila Silvia Majeská, programová riaditeľka TV Markíza a TV Nova.

ruža pre nevestu, tomáš tarr, Čítajte aj Markizácky ťahák ide do vysielania: Ako vyzerá šou po 17 rokoch? Kto je nový televízny miliónár?

Nový 8-dielny seriál vznikne v spolupráci s renomovanou produkčnou spoločnosťou DNA Production, za ktorou stoja producenti Rasťo Šesták a Peter Bebjak.

„Tento nový projekt v sebe spája všetko, čo má divák v televíznych seriáloch rád – napätie, dobrodružstvo, humor a postavy, aké každý z nás už niekedy stretol a dokáže si predstaviť, že by sa s nimi mal o čom rozprávať. Kriminálne prípady, ktoré sa odohrávajú v krásnom prímorskom prostredí, majú výnimočnú atmosféru a vďaka humoru a energii hlavných predstaviteľov, spolu s atraktívnymi príbehmi, je to presne to, čo chceme priniesť aj na naše obrazovky – pocit dovolenky s trochou napätia," doplnil producent seriálu Rasťo Šesták.

Väčšina natáčania seriálovej novinky bude prebiehať priamo v Chorvátsku, menšia časť tiež na Slovensku a v Česku.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Alžbeta Ferencová #TV JOJ #TV Markíza #DNA Production