Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza spúšťa unikátnu seriálovú novinku: Toto na obrazovkách ešte nebolo!

Poďte sa zoznámiť so seriálom Klamstvo! Prvú epizódu uvidia diváci už v pondelok večer o 20:30 na Markíze.

20.02.2023 06:00
klamstvo, maštalír, horváthová, Foto:
Nový seriál Klamstvo má premiéru v pondelok večer na Markíze.
debata
Flash, ezra miller, Čítajte aj Najviac odkladaný film napokon diváci uvidia: A môže zachrániť celé univerzum

Ona je učiteľka na gymnáziu, on úspešný lekár. Ona je single, on vdovec. Sú si sympatickí. Priťahujú sa. Ona ho po prvom rande konfrontuje s obvinením zo znásilnenia. On však všetko popiera. Nájsť pravdu je takmer nemožné, pretože dôkazy v prospech ani v neprospech jedného z nich neexistujú. Udalosti napokon začínajú žiť vlastným životom a vyplavia kopec špiny z minulosti ako Laury (Monika Horváthová), tak aj Andreja (Tomáš Maštalír).

na nože, Čítajte aj Šéfkuchár Na nože: Pri neporiadku mi ide „vystreliť dekel“, pri zlom jedle nepoznám zľutovanie

Monika Horváthová ako Laura Kalasová

Laura je silná a samostatná, v najlepšom slova zmysle moderná žena, ktorá mala dlho svoj život pevne v rukách. Je zvyknutá stáť si za tým, čomu verí a ak je presvedčená o svojej pravde, nebojí sa za ňu postaviť. Ako učiteľka dokáže skĺbiť empatiu s ráznosťou, väčšinou však na žiakov funguje jej prirodzená autorita a zmysel pre humor.

V osobnom živote Laura zažila sklamanie, keď sa s ňou po desiatich rokoch bez jasného vysvetlenia rozišiel jej priateľ Tomáš (Ján Dobrík). Berie to však ako príležitosť posunúť sa v živote ďalej a aj vďaka tomu prijme relatívne skoro po rozchode pozvanie od otca jedného z jej študentov, atraktívneho chirurga Andreja (Tomáš Maštalír).

Toto sú herecké hviezdy zo seriálu Klamstvo! Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Ivana Kuxová v seriáli Klamstvo.

Tomáš Maštalír ako Andrej Rosický

Andrej je na pohľad ideálny muž, kamarát, otec. K ľuďom je vždy milý, ochotný pomôcť aj na svoj vlastný úkor či voľný čas. Od samovraždy svojej depresiou trpiacej manželky sám vychováva syna Lukáša (Martin Pallay), čo mu v očiach okolia iba pridáva ďalšie plusové body. V práci je Andrej prirodzeným lídrom a rešpektovaným kolegom s nepopierateľným talentom pre svoju prácu. Veľa ľudí mu vďačí za zdravie alebo dokonca aj za život. Je vtipný, príjemný spoločník a tak ostáva jediná otázka – prečo je aj tak dlho po smrti manželky stále sám.

vreskot Čítajte aj Február s HBO Max: Najnovší Vreskot s hviezdou Wednesday, ale aj krutý film o Diane

Martin Pallay ako Lukáš Rosický

Na prvý pohľad bežný tínedžer, ktorý sa ešte nenaučil zvládnuť svoj temperament. Lukáš pôsobí ako triedny šašo, provokatér, rád zabáva ľudí, pôsobí bezstarostne. Až na jedno obdobie v roku, keď sa blíži výročie smrti jeho matky. Túto traumu však citlivý Lukáš aj vďaka obetavej starostlivosti svojho otca zvládol a rodinná tragédia je preňho postupujúcimi rokmi už iba smutnou spomienkou. S otcom má veľmi blízky, kamarátsky vzťah a je to preňho najdôležitejší človek na svete. Bude zaujímavé sledovať, ako sa bude jeho vzťah s otcom v priebehu deja naďalej vyvíjať.

Ján Dobrík ako Tomáš Bauer

Tvrdohlavý a prchký, ale aj oddaný a milujúci. Pre najbližších ľudí by sa aj rozdal, no život mu komplikuje skôr jeho impulzívna povaha, pre ktorú nie vždy domýšľa následky svojich činov. Aj vďaka tomu je napriek svojmu veku stále iba na pozícii nadstrážmajstra poriadkovej polície.

lets dance 2022, lets dance, Čítajte aj Posledný detail Let's Dance je známy: Kto bude sprevádzať celebrity na parkete?

S Laurou sa poznajú odmalička. Boli kamaráti a domnievali sa, že je dobrý nápad, aby sa po rokoch dali dokopy. Nefungovalo to. Boli viac kamaráti ako milenci a samotný rozchod inicioval Tomáš. Vie, že Laure veľmi ublížil a úprimne ho to mrzí. Nechce ju viac zraňovať, preto jej dáva generické dôvody, prečo sa ich vzťah rozpadol. Tají však skutočnú príčinu, ktorá bude viac než prekvapivá. Pocit viny voči Laure spôsobí, že sa jej pri usvedčení páchateľa bude snažiť pomôcť natoľko, že to neostane bez následkov aj v pracovnej oblasti.

Ivana Kuxová ako Katarína Vydrová

Katarína, staršia sestra Laury, bola narozdiel od nej odmalička zodpovedná, spoľahlivá a vždy vedela, čo chce. Kým Laura sa dlho v živote hľadala, Katarína si založila rodinu s Richardom (Martin Mňahončák). Je to atraktívna žena, ktorá sa chce páčiť. Rada sa po smene v práci pekne oblečie a vyrazí si do mesta či na koncert. S Richardom kedysi žili bohatým spoločenským životom, ktorý ale na príliš dlho musela vymeniť za tepláky a detské ihrisko. Aj napriek tomu, že svoje deti aj manžela miluje, nechala sa prevalcovať stereotypom a pocitom, že jej doterajší život skončil a že ju už nič nečaká. To bude mať v seriáli výrazné následky vo vzťahu k manželovi ale aj vlastnej sestre.

Martin Mňahončák ako Richard Vydra

Richard je sympatický, kamarátsky a otvorený typ človeka, ktorý sám seba považuje za moderného muža bez predsudkov. Nemá problém ísť na rodičovskú dovolenku, len aby vystriedal unavenú manželku a umožnil jej vrátiť sa ku kariére anestéziologičky. Richardova celodenná starostlivosť o deti išla na úkor ich vzťahu, láska a vášeň museli ustúpiť praktickým každodenným starostiam a únave. Richard tak ani nezaznamenal prvé varovné signály, ktoré vyústili do vzťahového problému. Richard je síce nepriebojný, ale keď ide do tuhého, je zásadový.

Sarah Arató ako Erika Wolfová

Odhodlaná a idealistická policajtka, pre ktorú je dôležité presadiť spravodlivosť a zákon. Ani po rokoch služby nestratila empatiu a citlivosť. Erika je tehotná a dieťa plánuje vychovávať spoločne so svojou partnerkou Sandrou (Alena Ďuranová). Uvedomuje si, že policajná práca v teréne je riziková a preto chce odísť. Jej posledným prípadom sa stane práve Laurin, ktorého okolnosti zasiahnu aj do jej života. Erika následne prekročí profesné hranice a Laure bude pomáhať nad rámec bežnej policajnej praxe, hoci sa tým sama vystaví disciplinárnemu stíhaniu.

Alena Ďuranová ako Sandra Wolfová

Sandra je rázna, priama, ako profesionálna vojačka, ktorá sa zúčastnila aj zahraničných misií. Je zvyknutá na poriadok v živote aj vzťahoch. Voči svojej partnerke a manželke Erike, ktorú miluje, je ochranárska a to sa ešte zintenzívnilo po tom, čo spolu čakajú dieťa. V mene ochrany Eriky je bez váhania ochotná aj spáchať zločin.

Pavol Višňovský ako Oto Májek

Oto začínal rovnako idealisticky a zapálene ako Erika, ale rokmi trochu zhrubol. Erika je mu však sympatická a pripomína mu jeho samého za mlada. Majú preto napriek veľkému vekovému rozdielu pekný profesný vzťah a stretávajú sa občas aj v súkromí. Eriku má o to radšej, že s jeho vlastným synom Braňom, takisto policajtom, majú pomerne komplikovaný vzťah. Braňo často využíva otca, aby zakryl svoje problémy v práci. Oto je vo všetkých ohľadoch dobrý policajt, ale jeho syn je zároveň jeho najväčšou slabinou a pre jeho ochranu sa uchýli aj k porušeniu zákona s vážnymi dôsledkami.

Matúš Kvietik ako Braňo Májek

Otov syn Braňo vyrastal ako policajné dieťa, ktoré nikdy nechcelo byť ničím iným, ako jeho otec. Je ambiciózny a raz by to chcel dotiahnuť aj ďalej, ako na vyšetrovateľa. Jeho veľkou slabinou je závislosť od drog, s ktorou so striedavými úspechmi bojuje už niekoľko rokov a po obdobiach abstinencie do toho opäť spadne. Vždy, keď sa to stane, je Braňo na hrane konca svojej možnej policajnej kariéry. Často vtedy potrebuje pomoc svojho otca. Otovi trhá srdce, že by jeho syn mal prehrať boj s drogami a zničiť si nielen kariéru, ale možno aj život a tak mu nakoniec vždy pomôže. Ani jeden však netuší, ako zásadne Braňova závislosť zasiahne do vyšetrovania Laurinho prípadu.

Zuzana Fialová ako Hana Lukáčová

Hana je špecifický typ vyšetrovateľky s neprekonateľným talentom neomylne nájsť každého slabé miesto. Hana dlhodobo prináša výsledky a je jedna z najvyšších v policajnom zbore. Pôsobí ako žena bez srdca, ktorej jediným záujmom je objasnenie prípadu a je pri ňom ochotná ísť aj cez mŕtvoly. Dýcha všetkým na krk a snaží sa ich vyprovokovať, aby sa dopustili chýb. O svojom súkromí nehovorí, sama má však traumatickú skúsenosť z minulosti, ktorá prekvapujúcim spôsobom zasiahne do Laurinho prípadu.

Ľuboš Kostelný ako Oliver Horváth

Navonok je to milý, priateľský a nenápadný farmaceut, ktorý ani len nepredstiera záujem o ženy. Žije osamelo a zaoberá sa hlavne svojou prácou. Jeho hlavným cieľom je byť nenápadným a neupozorňovať na seba. V realite je to vysoko inteligentný, citovo plochý a nebezpečný človek. Dokáže však pôsobiť šarmantne, zábavne, vtipne, empaticky, ale v skutočnosti je to iba zručné predstieranie inteligentného manipulátora. Keď ide do tuhého, Oliver dokáže šialene riskovať a bez váhania ubližovať iným, len aby ochránil samého seba. S Andrejom sa zbežne poznali z internátu a univerzitného športového klubu, Oliver bol o pár ročníkov vyššie na farmácii, kým Andrej študoval medicínu. Potom stratili kontakt a ich cesty sa pretli až po rokoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Maštalír #TV Markíza #televízna sezóna 2022/2023 #seriál Klamstvo