Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Naozaj výhra pre televízie? Večerný seriál je na tom horšie ako ten podvečerný

Zdá sa, že Slováci začínajú byť unavení z boja večerných seriálov. Najnovšie výsledky neveštia pre komerčné nič dobré a bude horšie. Jar sa blíži a spolu s ňou aj priaznivejšie počasie. Čo to znamená pre televízie? Poriadny odliv publika z obývačiek a postupné trápenie sa do začiatku leta, kým premiéry zmiznú z obrazoviek.

14.02.2023 06:00
dunaj, svarinská, Foto:
Dunaj tesne vyhral nad Nemocnicou v mladšom publiku.
debata
televízia, televízor, sledovanie televízie, seriály, filmy, online televízie, online, nelegálne sledovanie, piráti, pirátske sledovanie, Čítajte aj Veľký deň pre Slovensko je tu: Posledná globálna televízna služba je konečne dostupná!

Markíza s Jojkou sa síce pochválili sledovanosťou z ostatného štvrtka, no pravdou však je, že nie je to dôvod na radosť. Latka s nálepkou úspechu sa zjavne túto sezónu posunula výraznejšie nižšie. Večerné seriály s výkonom čosi nad hranicou 6% v komerčnej cieľovke v tomto ročnom období je skôr problém ako úspech. Opäť platí, kde sa dvaja bijú, tretí vyhráva. Bitka medzi Dunajom a Nemocnicou prestáva mať jasného víťaza a do popredia vystupuje podvečerná Mama na prenájom, ktorá vyššiu sledovanosť ako prime-timové tituly.

mama na prenájom, Čítajte aj Kostrbatý štart tvrdej kuchárskej šou: Markízu však teší výkon denného seriálu

Mama na prenájom si vo štvrtok pripísala doposiaľ tretí najvyšší rating 7,5% a nadpriemerný trhový podiel 27% v cieľovej skupine 12 – 54. Konkurenčná šou Bez servítky na Jojke síce zaostala s podielom na trhu 21,6% v rovnakej cieľovej skupine, avšak kulinárska šou stále dokazuje, že nie je neúspechom a dosahuje stabilné čísla v podvečernom slote. Pomer cena – výkon v tomto prípade platí do bodky.

Novú časť Mamy na prenájom si vo štvrtok vychutnalo celkovo 417-tisíc divákov starších ako 12 rokov, pričom v čase vysielania mal seriál dosah až na 523-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

Seriál Dunaj, k vašim službám na Markíze! Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Záber z markizáckeho seriálu Dunaj, k vašim...
ruža pre nevestu, tomáš tarr, Čítajte aj Markizácky ťahák ide do vysielania: Ako vyzerá šou po 17 rokoch? Kto je nový televízny miliónár?

Víťazstvo nad konkurenčnou Nemocnicou na zaznamenal aj večerný dobový romantický seriál Dunaj, k vašim službám. Štvrtková desiata premiérová epizóda sa v cieľovej skupine 12 – 54 stala druhým najsledovanejším nespravodajským programom dňa s ratingom 6,6% a trhovým podielom 22,1%, pričom obsadila štvrtú priečku vo štvrtkovom rebríčku sledovanosti.

Celkovo Dunaj, k vašim službám pritiahol k obrazovkám 410-tisíc divákov starších ako 12 rokov, pričom v porovnaní s utorkom získal na svoju stranu ďalších 7-tisíc divákov. V čase vysielania zasiahol až 550-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

Pravdou je, že Dunaj so 6,6% sledovanosťou zinkasoval najnižší rating doteraz.

Nemocnica však Dunaju dýchala v 12 – 54 na chrbát. Dosiahla 6,3% sledovanosť s 20,8% trhovým podielom. V celkovom publiku však s prehľadom vyhrala. Celkovo ju sledovalo 443-tisíc divákov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV JOJ #TV Markíza #seriál Nemocnica #seriál Mama na prenájom #seriál Dunaj k vašim službám