Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza uštedrila Jojke tvrdú ranu: Získala pre seba jej najvychytenejšiu hviezdu súčasnosti

Svet komerčných televízií je neúprosný. V prípade nových tvárí to platí dvojnásobne. Ak sa niekto uchytí, je pre jednotlivé stanice kľúčové získať ho pre seba.

08.02.2023 08:14
debata (4)
Alžbeta Ferencová, ktorá aktuálne hviezdi v... Foto: TV JOJ
iveta, Alžbeta Ferencová, ktorá aktuálne hviezdi v seriáli Iveta z produkcie Jojke, smeruje do Markízy.
Vincent Štofaník Čítajte rozhovor Programový riaditeľ RTVS: Pripravujeme už Pečie celé Slovensko aj nový historický seriál

To je aj prípad talentovanej herečky, speváčky a tanečnice Alžbety Ferencovej, ktorá sa stala doslova fenoménom posledných týždňov vďaka seriálu Iveta z produkcie televízie JOJ. Iveta sa stala najsledovanejším seriálom v histórii Jojky a drží si titul najsledovanejší seriál tohto roka.

Prvú časť Ivety sledovalo v cieľovej skupine 12+ neuveriteľných 799-tisíc divákov. Druhú sledovalo 755-tisíc. Prvá epizóda v cieľovke 12 – 54 sa pýši rekordnou 14% sledovanosťou a 36,5% podielom na trhu. Pričom zasiahla viac ako milión divákov.

Kým Jojka len uvažuje o možnom pokračovaní príbehov z Trebišova, konkurencia nespí a získala Ferencovú pre seba. Vychytená tvár smeruje do Markízy, kde bude hviezdou nového seriálu.

Silvia Majeská Čítajte rozhovor Silvia Majeská: Dunaj má potenciál na väčší počet častí, chystáme ďalšie atraktívne novinky

Televízie Markíza a Nova pripravujú nový slovensko-český odľahčený kriminálny seriál z vizuálne príťažlivého chorvátskeho prostredia, kam státisíce slovenských a českých turistov každoročne prichádzajú na letnú dovolenku. Ústrednú dvojicu v novinke budú tvoriť Slovenka a Čech, pričom hlavnej ženskej roly sa zhostí Alžbeta Ferencová, ktorá je známa aj pod pseudonymom Zea.

Nová seriálová hviezda Alžbeta Ferencová Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Herečka, tanečnica aj speváčka Alžbeta...
Roland Kubina Čítajte rozhovor Programový riaditeľ Jojky: Pri Ivete sme so zatajeným dychom čakali na reakcie, teraz je v hre pokračovanie

„Markíza a Nova majú v príprave množstvo nových projektov, či už do lineárneho vysielania alebo pre Voyo. Jedným z nich je aj táto zaujímavá seriálová novinka s Alžbetou Ferencovou a jej českým hereckým partnerom, ktorého meno prezradíme už čoskoro. Diváci a diváčky sa môžu tešiť na pútavé kriminálne prípady zo slnečného Chorvátska, ktoré budú odľahčené sviežim humorom,“ priblížila Silvia Majeská, programová riaditeľka TV Markíza a TV Nova.

Nový 8-dielny seriál vznikne v spolupráci s renomovanou produkčnou spoločnosťou DNA Production, za ktorou stoja producenti Rasťo Šesták a Peter Bebjak.

markíza, tv markíza, logo, Čítajte aj Markíza odtajnila ďalšiu seriálovú novinku: Diváci uvidia adaptáciu svetového hitu

„Tento nový projekt v sebe spája všetko, čo má divák v televíznych seriáloch rád – napätie, dobrodružstvo, humor a postavy, aké každý z nás už niekedy stretol a dokáže si predstaviť, že by sa s nimi mal o čom rozprávať. Kriminálne prípady, ktoré sa odohrávajú v krásnom prímorskom prostredí, majú výnimočnú atmosféru a vďaka humoru a energii hlavných predstaviteľov, spolu s atraktívnymi príbehmi, je to presne to, čo chceme priniesť aj na naše obrazovky – pocit dovolenky s trochou napätia," doplnil producent seriálu Rasťo Šesták.

Väčšina natáčania seriálovej novinky bude prebiehať priamo v Chorvátsku, menšia časť tiež na Slovensku a v Česku.

Pozrite si exkluzívny rozhovor s Alžbetou Ferencovou nielen o seriáli Iveta…
Video

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Alžbeta Ferencová #TV Markíza #Voyo #seriál Iveta #DNA Production