Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza odtajnila ďalšiu seriálovú novinku: Diváci uvidia adaptáciu svetového hitu

Jarná ponuka televízie Markíza bude o pár dní ešte bohatšia. Vo februári čaká divákov premiéra nového seriálu. V poradí pôjde už o tretí pôvodný seriál. Po Mame na prenájom a Dunaji prichádza Klamstvo.

06.02.2023 13:29
debata (2)
Prvé zábery z nového seriálu Klamstvo z dielne... Foto: TV Markíza
klamstvo, maštalír, Prvé zábery z nového seriálu Klamstvo z dielne televízie Markíza.

Klamstvo pozostáva z 12 epizód, v programovej štruktúre Klamstvu budú patriť pondelkové večery so začiatkom o 20:30 od 20. februára a vždy v exkluzívnom 7-dňovom predstihu si seriál budú môcť vychutnávať predplatitelia streamovacej služby Voyo.

„Seriál vznikol na základe britského originálu s názvom Liar, ktorý sa stal celosvetovým hitom a adaptovali ho televízie v Nemecku, Taliansku, Francúzsku, Španielsku či Turecku, pričom všade sa taktiež tešil obrovskému úspechu,“ povedala Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza.

„Pevne verím, že aj diváci a diváčky na Slovensku ocenia silu príbehu, kvalitu jeho spracovania a excelentné herecké výkony na čele s Tomášom Maštalírom a Monikou Horváthovou,“ dodala.

Nový seriál sa púšťa do na Slovensku zatiaľ neprebádaných žánrových vôd a otvára citlivú, stále ešte tabuizovanú tému znásilnenia. Napínavý, psychologicky prepracovaný dramatický seriál sa pýta, či má každý príbeh skutočne dve strany a necháva divákov na pochybách až do samého konca.

Prvé zábery z nového seriálu Klamstvo z dielne... Foto: TV Markíza
klamstvo, Prvé zábery z nového seriálu Klamstvo z dielne televízie Markíza.

O čom bude nový seriál?

Učiteľka na gymnáziu Laura Kalasová (Monika Horváthová) prijme pozvanie na rande od šarmantného chirurga Andreja Rosického (Tomáš Maštalír) tesne po rozpade jej dlhoročného vzťahu, ktorý v nej zanechal trpkú príchuť. Napriek tomu, po príjemne strávenom večere pozve Andreja k sebe domov. Na druhý deň ho obviní, že ju znásilnil.

Andrejova verzia udalostí je však úplne odlišná a nájsť pravdu je takmer nemožné – na žiadne z ich odporujúcich si tvrdení nie sú dôkazy a dlho je to iba slovo proti slovu. Udalosti však začínajú žiť vlastným životom, verejné obvinenia a nemožnosť ich jednoznačne dokázať, vyplavia kopec špiny z minulosti ako Laury, tak aj Andreja.

„Ideme veľmi hlboko do duše osoby, ktorej sa také niečo stane. Je to herecky mimoriadne náročná vec,“ zhodnotila šéfproducentka TV Markíza Alexandra Dubovská. „Je to znásilnenie, nie je to znásilnenie? Bola to pravda, nebola to pravda? S týmto sa vlastne celú dobu hráme,“ dodala.

V seriáli Klamstvo sa objavia aj na ďalšie obľúbené herecké osobnosti, ako napríklad Ján Dobrík, Ivana Kuxová, Martin Mňahončák, Sarah Arató, Pavel Višňovský, Zuzana Fialová, Matúš Kvietik, Alena Ďuránová, Ľuboš Kostelný či Marek Geišberg.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Maštalír #TV Markíza #televízna sezóna 2022/2023 #seriál Klamstvo