Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bude Nemocnica končiť? Jojka má jasno, ako vyzerá budúcnosť úspešného seriálu

V ostatnom čase sa množia špekulácie o možnom konci Nemocnice na Jojke, keďže jej autorka oficiálne ohlásila prípravy nového seriálu s viacerými kľúčovými tvárami lekárskej drámy na čele s Nelou Pociskovou.

22.03.2023 06:00
nemocnica, nela pocisková, Foto:
Smeruje Nemocnica k svojmu záveru?
debata (2)
Netflix Čítajte aj Nenaleťte podvodníkom na správu, že ste nezaplatili za Netflix. Streamovacie služby to takto nerobia

Nemocnica je na obraze dva roky a aktuálne vysiela štvrtú sériu a diváci ju stále milujú. Vo svojom utorkovom a štvrtkovom slote, kde je trvalo umiestnená mala stabilne dominantné postavenie, najmä v cieľovke 12+. Je však pravdou, že časy, keď pravidelne presahovala 500-tisícovú hranicu sú preč. Už počas minuloročnej jesene sa ustálila na priemernej, 450-tisícovej sledovanosti. Posledné týždne Nemocnica zaznamenala pokles sledovanosti a prvenstvo v oboch cieľovkách prebrala Markíza s Dunajom.

Klamstvo & Liar Čítajte aj Neskutočná podoba: Ako vyzerá predloha Klamstva? Toto je „britský“ Maštalír

Od začiatku roka 2023 sa výkon posunul ešte o čosi nižšie a výkon lekárskej drámy sa pohybuje medzi 400 – 450-tisícmi divákov, v závislosti od jednotlivých epizód. Naďalej je pre Jojku najúspešnejším dlhodobým seriálom od čias Paneláku.

O to väčšie prekvapenie priniesla televízia pri predstavovaní svojich plánov na rok 2023 a ďalšie roky. Danica Hričová, dvorná autorka Nemocnice, ohlásila prípravy nového dlhodobého seriálu s názvom Ranč. Na tom by nebolo nič zvláštne, ak by v ňom nemalo vystupovať viacero kľúčových postáv z Nemocnice.

Primark Čítajte aj Otvorenie prvého Primarku na Slovensku sa blíži. Hľadá zamestnancov aj brigádnikov, ponúka im zľavy na nákupy

Rodina drsnej a hrdej Zity Zemanovej potrebuje udržať Ranč a celý statok so vzácnymi koňmi nad vodou. Jediná šanca, ako znovu oprášiť lesk rodiny, je vrátiť sa k ťažbe zlata a drahých kovov v opustených baniach, ktoré im už dlho patria. Na scénu ale prichádza rodina Zitinej nenávidenej rivalky, dávnej „bosorky“ Anny. Stačí jeden deň bagrovania a z ospalých baní sa vynára nebezpečné tajomstvo s temnou zápletkou. Stačí jedno stretnutie Anninej vnučky Nely so Zitiným vnukom Ondrejom a z minulosti sa začnú vynárať pochované tajomstvá kamarátov z mladosti. Stačí jeden seriál a zažijeme príbehy o sklamaní, vášni, zrade, hriechu, odpustení, no hlavne o láske.

markíza, tv markíza, Čítajte aj Tajnosti Markízy okolo jesennej šou: Čím bude konkurovať Talentu a Pečie celé Slovensko?

Chystá si Jojka pôdu pre postupný útlm Nemocnice a nahradí ju Ranč?

„Nemocnicu vysielame už štvrtú sezónu a stále si stabilne drží pozíciu lídra v čase svojho vysielania, nateraz nie je dôvod ju uzatvárať. Zároveň s Danicou Hričovou (autorka Nemocnice) už pripravujeme aj ďalší seriál – vami spomenutý Ranč. O rodinné seriály tak v našom programe nebude núdza ani v ďalších sezónach,“ povedal v najnovšom exkluzívnom rozhovore Roland Kubina, programový riaditeľ JOJ Group.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #Danica Hričová #seriál Nemocnica #seriál Ranč