Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ako je to s pokračovaním Druhej šance? Máme prvé oficiálne potvrdenie od Markízy

Druhá šanca sa stala seriálovým fenoménom roka 2022.

23.03.2023 06:00
druhá šanca, Foto:
Tretia séria Druhej šance sa dostane do vysielania najskôr v roku 2024.
debata
einstein, Čítajte aj Zásadný prepad: Ťažké sústo pre Jojku, jej nový seriál stratil takmer štvrť milióna divákov

Druhá šanca na jar dosahovala nadštandardné výkony, aké v tomto roku nemal žiaden iný program. Prekonala Nemocnicu aj Priznanie, v priemere si každú zo šestnástich epizód pozrelo až 585-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov, pričom pri piatich epizódach pokorila dokonca 600-tisícovú hranicu.

geissenovci, Čítajte aj Geissenovci opäť mieria na Slovensko: Jojka chystá pre divákov veľké prekvapenie

Druhá séria bola nemenej úspešná, hoci oproti jednotke o čosi klesla, no stále nemala konkurenciu na slovenskom trhu. Pravidelne jesennú sériu sledovalo viac ako 500-tisíc divákov a v cieľovke 12 – 54 tesne atakovala 10% sledovanosť.

nemocnica, nela pocisková, Čítajte aj Bude Nemocnica končiť? Jojka má jasno, ako vyzerá budúcnosť úspešného seriálu

V roku 2022 vznikli dve série, celkovo 32 epizód. Po megaúspechu prvej série sa okamžite začali pripravovať premiérové časti druhej série, ktorá sa vysielala počas jesene a skončila sa tesne pred Vianocami. Problémom je fakt, že Markíza si za rok minula svoj najsledovanejší seriál. Taliansky originál má v pláne vysielať tretiu sériu, avšak najskôr na jeseň 2023. Až následne bude možné adaptovať scenáre pre zahraničný trh. Preto Slovákov čaká vynútená a dlhá prestávka vo vysielaní.

Markizácky seriál Druhá šanca Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Tento rok Markíza odštartuje lekárskou drámou...
Netflix Čítajte aj Nenaleťte podvodníkom na správu, že ste nezaplatili za Netflix. Streamovacie služby to takto nerobia

S blížiacim sa koncom druhej série silneli špekulácie o možnom pokračovaní. Prirodzene televízia, ale aj diváci by chceli tretiu sériu vidieť, čo najskôr. To nebude to úplne tak jednoduché, čo napokon potvrdila aj programová riaditeľka Markízy Silvia Majeská.

„V roku 2022 vznikli dve série, celkovo 32 epizód. Po megaúspechu prvej série sa okamžite začali pripravovať premiérové časti druhej série, ktorá sa vysielala počas jesene a skončila sa tesne pred Vianocami. Až následne bude možné adaptovať scenáre pre zahraničný trh. Preto Slovákov čaká vynútená a dlhá prestávka vo vysielaní,“ povedala Majeská v najnovšom rozhovore pre Mediaklik.

Action Zvolen - ilustracna fotka Čítajte aj Lacný obchodný reťazec otvára tretiu predajňu. Pribudne na strednom Slovensku

Je to konečne oficiálne potvrdené, že Druhú šancu čaká dlhá pauza vo vysielaní. Najreálnejší je predpoklad, že tretia séria sa objaví na jeseň 2024.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #Silvia Majeská #seriál Druhá šanca