Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zlaté časy markizáckeho Dunaja? Televízia by konečne mohla prehodnotiť vysielanie

Všetko nasvedčuje tomu, že štvrtky svedčia viac jedinému historickému seriálu Markízy.

07.02.2023 06:00
dunaj, dunaj k vašim službám, Foto:
Prvé zábery z nového seriálu televízie Markíza - Dunaj, k vašim službám.
debata
markíza, tv markíza, logo, Čítajte aj Markíza odtajnila ďalšiu seriálovú novinku: Diváci uvidia adaptáciu svetového hitu

Dunaj, k vašim službám je vo vysielaní približne mesiac a za ten čas ukázala jedna zaujímavosť. Štvrtky dosahuje seriál lepšie výsledky ako počas utorkov, kde sa výraznejšie trápi voči jojkárskej Nemocnici a rozdiel medzi oboma seriálmi je minimálny. Nastáva situácia, na ktorú sme upozorňovali aj v úvodnej recenzii po prvej časti – tomuto seriálu by výraznejšie prospelo, keby sa vysielal len raz do týždňa a dáta ukazujú, že by to mal byť práve štvrtok. Minulý štvrtok dokonca Dunaj porazil Nemocnicu v oboch cieľových skupinách.

iveta, Čítajte aj Spanilá jazda Jojky sa čoskoro skončí: Iveta stále rekordná, zostávajú iba dve časti

Vysielania raz do týždňa je nielen svetový trend, ale pre náročnú produkciu by bolo úľavou, keby sa zvoľnilo tempo a najmä samotný dej by sa mohol zdynamizovať a osviežiť. Tvrdohlavá snaha Markízy ísť proti Nemocnici je napokon na škodu. Dej Dunaja sa začína zbytočne naťahovať, začína trpieť typickou slovenskou chorobou dlhodobých seriálov – vágny scenár. Začína by vidno, že dialógy šliapu vodu a od toho sa odráža aj výkon hercov. Nedá sa ubrániť pocitu, že viaceré výrazné herecké mená sa začínajú trápiť.

Pressburg Čítajte aj RTVS pripravuje viacjazyčný seriál. Bude prvým maďarským seriálom zo Slovenska

Chcelo by to zdynamizovať dej, jednotlivé zápletky by sa mohli rýchlejšie vyvíjať a zabrániť tak premene na telenovelu.

Dunaj, k vašim službám by sa mal vybrať rovnakou cestou ako jeho originálny námet z Česka. Zlatá labuť je na Nove uvádzaná len raz do týždňa a to úplne bohato bude stačiť.

Seriál Dunaj, k vašim službám na Markíze! Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Záber z markizáckeho seriálu Dunaj, k vašim...

Štvrtková ôsma premiérová epizóda Dunaja v cieľovej skupine 12 – 54 zvíťazila s ratingom 7,4% a doposiaľ najvyšším trhovým podielom 24,6%, pričom obsadila tretie miesto vo štvrtkovom rebríčku sledovanosti. V porovnaní s utorkovou epizódou si seriálová novinka z hľadiska ratingu polepšila o 0,7 percentu­álneho bodu a podiel na trhu jej stúpol až o 3,4 percentu­álneho bodu.

Kino Čítajte aj Návštevnosť kín stúpla: Od čísel spred pandémie má stále ďaleko

Celkovo Dunaj, k vašim službám pritiahol k obrazovkám 434-tisíc divákov starších ako 12 rokov, pričom v porovnaní s utorkom získal na svoju stranu ďalších 29-tisíc divákov. V čase vysielania zasiahol až 621-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

Výborný výkon zaznamenala Mama na prenájom, ktorá si vo štvrtok pripísala výborný rating 6,7% a nadpriemerný trhový podiel 27,5% v cieľovej skupine 12 – 54. Obzvlášť zabodovala medzi mladými diváčkami vo veku od 15 do 24 rokov, ktoré Markíze v čase vysielania seriálu zabezpečili podiel na trhu až 48,5 %.

Netflix Čítajte aj Netflix sprísňuje pravidlá. Obmedziť chce zdieľanie hesiel a pozeranie „na čierno“

Denný seriál si vo štvrtok vychutnalo celkovo 405-tisíc divákov starších ako 12 rokov, pričom v čase vysielania mala Mama na prenájom dosah až na 511-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

Jojkárska Nemocnica nečakane prehrala s Dunajom aj v cieľovke 12+, v ktorej si vždy držala prvenstvo. Štvrtkovú epizódu sledovalo 428-tisíc divákov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV JOJ #TV Markíza #seriál Nemocnica #seriál Mama na prenájom #seriál Dunaj k vašim službám