Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Podvečerný markizácky seriál sledovanejší ako Dunaj: Jojka v tesnom závese

Ako to vyzerá, keď sa v dvoch exponovaných časoch zídu silné televízne formáty?

02.02.2023 06:00
Dunaj, Foto:
Dunaj znova tesne porazil Nemocnicu na Jojke.
debata
Rusko, Moskva, Červené námestie Čítajte aj Najnovší útok ruskej propagandy na Slovensko: Pripravte sa na vojnu, čakajte rakety

Podvečernému slotu kraľuje, stále nový, markizácky denný seriál Mama na prenájom. No odstup Jojky nie je veľký. Mama na prenájom dosiahla v utorok v cieľovej skupine 12 – 54 doposiaľ tretí najvyšší rating 7,2% a štvrtý najlepší trhový podiel 27,8%. V rebríčku sledovanosti patrila Mame na prenájom tretia priečka, z ktorej predstihla akékoľvek utorkové programy konkurencie.

skyshowtime, Čítajte aj Pripravte sa: Na Slovensko mieri nová televízna služba! Pozná dátum štartu

Obzvlášť zabodovala medzi mladými diváčkami vo veku od 15 do 24 rokov, ktoré Markíze v čase vysielania seriálu zabezpečili podiel na trhu až 45,8%. Spomínanú epizódu si vychutnalo celkovo 391-tisíc divákov starších ako 12 rokov, pričom v čase vysielania mala Mama na prenájom dosah až na 495-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

Jojkárska „servítka“ v cieľovke 12 – 54 pomerne zaostala a dosiahla, na jej pomery, slušnú 5,5% sledovanosť s 21,9% podielom na trhu. Iná situácia je v celkovom publiku, v ktorom Jojka sa značne priblížila k Mame na prenájom. Bez servítky si pozrelo 378-tisíc divákov.

televízia, sledovať TV, pozerať TV Čítajte aj Prieskum: Najpopulárnejšie slovenské médiá sú Markíza, Expres a Nový Čas

Večerný historický seriál Dunaj, k vašim službám, sa v ďalšom novom týždni motá vo svojich štandardných hodnotách, okolo 7% sledovanosti. Avšak aj napriek tomu sa stal druhým najsledovanejším nespravodajským programom utorka sa v cieľovej skupine 12 – 54. Siedma premiérová epizóda zaznamenala rating 6,7% a trhový podiel 21,2%. Znova tak dobový seriál skĺzol pod sedempercentnú hranicu.

Dunaj pritiahol k obrazovkám celkovo 405-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov, v porovnaní s predchádzajúcou epizódou tak získal na svoju stranu ďalších 5-tisíc divákov. Seriál v čase vysielania zasiahol až 559-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

Silná zostava, Veronika Cifrová Ostrihoňová Čítajte aj Veľké upratovanie v programe RTVS. Talkshow známej moderátorky dostala nový vysielací čas

Nemocnica na Jojke v 12 – 54 uhrala 6,4% sledovanosť, od Dunaju je „vzdialená“ len 0,3%, s trhovým podielom 20,1%. Celkovo si ďalšiu premiérovú epizódu lekárskej drámy pozrelo 419-tisíc divákov. V širšom publiku však Nemocnica nepríjemne zaskočila, keď dosiahla jednu z najnižších hodnôt aktuálnej série.

Seriál Dunaj, k vašim službám na Markíze! Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Záber z markizáckeho seriálu Dunaj, k vašim...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV JOJ #TV Markíza #Bez servítky #seriál Nemocnica #seriál Mama na prenájom #seriál Dunaj k vašim službám