Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza uvedie nový seriál: Siahla po celosvetovom hite, púšťa sa do neprebádaných vôd

Slovenská adaptácia seriálového hitu bude mať premiéru vo februári.

27.01.2023 06:00
Klamstvo, Tomáš Maštalír Foto:
Hlavnú úlohu v seriáli Klamstvo stvárňuje Tomáš Maštalír.
debata

Ona je učiteľka na gymnáziu, on úspešný lekár. Ona je single, on vdovec. Sú si sympatickí a priťahujú sa. Ona ho po prvom rande konfrontuje so šokujúcim obvinením zo znásilnenia, on však všetko popiera.

Silvia Majeská Čítajte rozhovor Silvia Majeská: Dunaj má potenciál na väčší počet častí, chystáme ďalšie atraktívne novinky

Televízia Markíza čoskoro uvedie nový seriál Klamstvo. Vznikol podľa britského seriálového hitu s názvom Liar, ktorý už adaptovali televízie v Nemecku, Taliansku, Francúzsku aj Španielsku. Po obrovskom celosvetovom úspechu sa teraz seriál predstaví aj v slovenskej verzii.

„Diváci a diváčky televízie Markíza sa môžu už vo februári tešiť na dramatickú seriálovú novinku Klamstvo,“ potvrdila v rozhovore pre Mediaklik programová riaditeľka Markízy Silvia Majeská.

V seriálovej novinke na pohľad romantické rande spustí sled udalostí, ktoré tragickým spôsobom zasiahnu do životov mnohých ľudí. Udalosti napokon začínajú žiť vlastným životom a vyplavia kopec špiny z minulosti oboch hlavných protagonistov. Napínavý, psychologicky prepracovaný seriál sa pýta, či má každý príbeh skutočne dve strany a necháva divákov na pochybách až do samého konca.

Zlatá labuť Čítajte aj Markíza má Dunaj, Nova zase Zlatú labuť. V čom sú seriály podobné a v čom odlišné?

Príbeh sa začína jednou osudovou nocou, ktorá učiteľke Laure a doktorovi Andrejovi navždy zmení život. Inteligentná Laura sa práve spamätáva z nedávneho rozchodu a nie je si istá, či ešte bude niekedy s niekým chodiť. Renomovaný chirurg Andrej je vdovec, ktorého syn študuje na škole, kde Laura učí.

Ich počiatočné sympatie a príťažlivosť vyústia do spoločného rande, no na druhý deň ich spočiatku nevinná idylka naberie úplne iný smer. Laura je presvedčená, že bola v noci znásilnená, no Andrej má úplne inú verziu osudného večera. Seriál skúma dve strany pravdy toho istého príbehu a diváci sú svedkami prekvapivých zvratov a odhalení, ktoré sa postarali o celosvetový úspech seriálu.

Pozrite si pohľady do zákulisia nakrúcania seriálov Klamstvo, Mama na prenájom či Dunaj, k vašim službám:
Video

Markíza sa v novom seriáli púšťa do na Slovensku zatiaľ neprebádaných žánrových vôd. „Znásilnenie je téma, ktorá u nás ešte v takomto detaile na obraze nebola. Je to herecky mimoriadne náročná vec, a divák je do konca v napätí, ktorej postave má vlastne veriť“ hovorí producentka Markízy Alexandra Dubovská. Spracovať takú náročnú tému bolo pre tvorcov aj hercov výzvou.

V Klamstve sa v postave Laury predstaví Monika Horváthová a v postave Andreja Tomáš Maštalír. Ďalšie roly stvárňujú Zuzana Fialová, Pavel Višňovský, Ján Dobrík, Ivana Kuxová, Martin Mňahončák, Marek Geišberg, Ľuboš Kostelný a Sarah Arató. Diváci sa môžu tešiť na bravúrne herecké výkony aj mnoho akčných scén.

Hlavné úlohy Andreja a Laury v seriáli Klamstvo... Foto: TV Markíza
Klamstvo, Tomáš Maštalír, Monika Horváthová Hlavné úlohy Andreja a Laury v seriáli Klamstvo stvárňujú Tomáš Maštalír a Monika Horváthová.

Seriál vznikol v réžii Braňa Mišíka, ktorý už pre Markízu režíroval seriály Sestričky a Červené pásky, pre RTVS Hniezdo a Priznanie, a pre Jojku Divoké kone, Zoo či Pravú tvár, kde hlavnú rolu stvárnila Monika Horváthová, ktorá sa v seriáli Klamstvo predstavuje v hlavnej role učiteľky Laury. Seriál vyrobila produkčná spoločnosť Paprika Studios, ktorá pre Markízu pripravila seriály Pán profesor alebo Šťastní vs. Šťastní.

Pôvodný seriál Liar od producentov a scenáristov Harryho a Jacka Williamsových, držiteľov nominácií na ceny BAFTA a Zlatý glóbus, mal premiéru v roku 2017, kedy bola uvedená prvá 6-dielna séria. V roku 2019 nasledovala druhá, rovnako 6-dielna séria. Slovenskí diváci môžu britský seriál Liar vidieť na streamovacej platforme HBO Max.

debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #seriál Klamstvo