Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zabudnite na Hru o tróny! Roku 2023 a seriálovému svetu vládne nový hit od HBO

Novinka The Last of Us si od prvej epizódy podmanila milióny divákov po celom svete, Slovensko nie je výnimkou.

29.01.2023 06:00
the last of us, Foto:
Novinka od HBO The Last of Us sa okamžite stala seriálovým hitom tohto roka.
debata
iveta, mama, dunaj, Čítajte aj Mimoriadne bohatý seriálový január! Ktoré slovenské novinky si nenechávate ujsť?

Jeden z najočakávanejších seriálov posledných rokov z dielne HBO, ktorý patrí medzi najdrahšie na svete, mal premiéru v polovici januára a má za sebou odvysielané prvé dve epizódy. Po prvej epizóde sa The Last of Us teší mimoriadne pozitívnej kritike, ale aj diváckemu záujmu. V čase vysielania sa stal druhou najsledovanejšou premiérou v histórii HBO.

skrytá vášeň, Čítajte aj Toto by ste nečakali! Ďalšia kultová telenovela sa vracia a to nie je všetko...

Prvé miesto si drží minuloročná premiéra Rodu draka, prvému hranému spin-offu Hry o tróny. Vtedy pri obrazovkách sedelo 4,7 milióna divákov. Ďalšie desiatky miliónov sa následne pripočítali prostredníctvom streamovacej platformy HBO Max, ktorá nové epizódy sprístupňuje celému sveta zároveň s televíznou premiérou. Celkovo prvá epizóda v čase televíznej/stre­amovacej premiéry zaujala 18 miliónov divákov a to len v USA. Celosvetové výsledky nie sú k dispozícii.

Takto vyzerá najočakávanejší seriál roka 2023 Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Záber z prvej série The Last of Us.
Klamstvo, Tomáš Maštalír Čítajte aj Markíza uvedie nový seriál: Siahla po celosvetovom hite, púšťa sa do neprebádaných vôd

Slovensko nie je výnimkou. Divákov čakajú slovenské titulky, ale aj výborný slovenský dabing s fantastickým, prepracovaným a úderným prekladom, ktorý sa absolútne vymyká zaužívaným pravidlám z klasických lineárnych televízií. Okrem zaujímavého a uchu lahodiacemu kastingu slovenských účinkujúcich prekvapuje samotný preklad, ktorý si servítky pred ústa rozhodne nedáva a len podčiarkuje vyobrazený svet, ktorý stratil nádej a ľudstvo je na pokraji vyhynutia.

Počas ostatnej nedele bola odvysielaná druhá epizóda, ktorá číslami predčila samotnú premiéru a potvrdzuje, že The Last of Us je nový hit roka 2023. Sledovanosť televíznej premiéry poskočila nahor o 22% na 5,7 milióna divákov.

Silvia Majeská Čítajte aj Silvia Majeská: Dunaj má potenciál na väčší počet častí, chystáme ďalšie atraktívne novinky

Príbeh The Last of Us je založený na populárnej počítačovej hre, v ktorej sa ľudstvo dostalo do slepej uličky a takmer vymrelo. Tí, čo prežili apokalypsu, sa skrývajú a bojujú o každodenné prežitie. Zvyšok sa premenil na krvilačné beštie, ktoré číhajú na svoju korisť.

Dej seriálu sa odohráva 20 rokov po zničení modernej civilizácie, pôvodný svet sa postupne mení na trosky. Pýcha ľudstva chátra spolu s architektúrou. Práve zničený svet má učariť divákom, pretože tvorcovia museli vytvoriť reálne ruiny. Joel, otrlý preživší, je najatý, aby prepašoval štrnásťročnú Ellie z tiesnivej karanténnej zóny. To, čo začína ako malá zákazka, sa čoskoro zmení na brutálnu a srdcervúcu cestu, kedy obaja musia precestovať USA a prežitie jedného závisí od druhého.

Aj túto nedeľu sa diváci môžu tešiť na ďalšiu premiérovú epizódu s poradovým číslom tri z celkových deväť. Tí, ktorí sa jej nevedia dočkať si môžu privstať a na HBO Max bude dostupná od tretej hodiny rannej, zároveň s americkou premiérou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HBO #HBO Max #The Last of Us