Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Veľký návrat Slovákov do obývačiek! Slovenské seriály na nových televíznych maximách

Minulý štvrtok priniesol komerčným televíziám mimoriadne úspešné výsledky.

24.01.2023 06:00
mama na prenájom, Foto:
Slovenským seriálom sa na obrazovkách darí, majú za sebou najlepšie výsledky sezóny.
debata
Zlatá labuť Čítajte aj Markíza má Dunaj, Nova zase Zlatú labuť. V čom sú seriály podobné a v čom odlišné?

Rodinná sága Dunaj, k vašim službám vo štvrtok 19. januára 2023 aj po štvrtý raz v hlavnej, z obchodného hľadiska najdôležitejšej cieľovej skupine 12 – 54 porazila konkurenčný seriál Nemocnica a stala sa na obrazovkách televízie Markíza najsledovanejším nespravodajským programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.

Prvý dobový seriál Markízy sa stal prvou diváckou voľbou, keď dorovnal svoj doposiaľ najvyšší rating 7,6% zo štartu a zároveň dosiahol rekordný trhový podiel 24,3%.

iveta, Čítajte aj Jojka má stále najsledovanejší seriál na Slovensku! Avšak stratil takmer 250-tisíc divákov
Seriál Dunaj, k vašim službám na Markíze! Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Záber z markizáckeho seriálu Dunaj, k vašim...

V porovnaní s utorkovou epizódou si seriálová novinka z hľadiska ratingu polepšila o 0,7 percentu­álneho bodu a podiel na trhu povyskočil až o 2,1 percentu­álneho bodu. Dunaj, k vašim službám tak v priamej konkurencii opäť prekonal seriál Nemocnica na Jojke, ako aj šou Hit roka na Jednotke RTVS.

lets dance 2022, lets dance, Čítajte aj Veľké zmeny v Let's Dance! Takáto silná porota tu ešte nebola, mieri do nej miláčik publika

Nemocnica v skupine 12 – 54 síce bol dvojkou na trhu, avšak uhrala nadpriemerný rating na úrovni až 7,1% a 22% podiel na trhu. Celkovo pri obrazovkách sedelo až 461-tisíc, čo je sezónne maximum pre jojkársku lekársku drámu a zároveň potvrdila svoje dominantné postavenie na trhu v cieľovej skupine 12+.

Celkovo Dunaj, k vašim službám vo štvrtok pritiahol k obrazovkám 435-tisíc divákov starších ako 12 rokov, pričom v porovnaní s utorkom získal na svoju stranu ďalších 44-tisíc divákov. V čase vysielania zasiahol až 648-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

niekde v európe, Čítajte aj RTVS chystá premiéru unikátneho seriálu: Kedy diváci uvidia historickú drámu? Poznáme detaily...

Rekordné výsledky zaznamenal podvečer aj čoraz obľúbenejší denný rodinný seriál Mama na prenájom, ktorý sa v cieľovej skupine 12 – 54 stal druhým najsledovanejším nespravodajským programom dňa a v rebríčku sledovanosti dokonca predstihol akékoľvek štvrtkové programy konkurencie.

Denný seriál Mama na prenájom na Markíze! Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Záber zo seriálu Mama na prenájom..
jennifer aniston, the morning show, Čítajte aj Pripravte sa na fantastický seriálový rok 2023! Tieto top hity si nemôžete nechať ujsť

Deviata premiérová epizóda v cieľovej skupine 12 – 54 dorovnala svoj doposiaľ najvyšší rating 7,1% a zaznamenala rekordný trhový podiel 28,3%. Obzvlášť zabodovala medzi mladými diváčkami vo veku od 15 do 24 rokov, ktoré Markíze v čase vysielania Mamy na prenájom zabezpečili podiel na trhu až 44,3%.

Ďalšie príbehy si vychutnalo celkovo 403-tisíc divákov, čo je nateraz druhý najlepší výkon tohto seriálu. V čase vysielania mal dosah až na 503-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV JOJ #TV Markíza #seriál Nemocnica #seriál Mama na prenájom #seriál Dunaj k vašim službám