Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Obľúbili ste si Perníkového tatka? Jeho tvorca chystá nový seriál

Tvorca seriálu Vince Gilligan sa do sveta Perníkového tatka opakovane vracia. Pripravuje ďalšiu novinku.

22.01.2023 06:00
breaking bad, perníkový tatko, walter, Foto:
Legendárna úvodná scéna zo seriálu Perníkový tatko (Breaking Bad).
debata
jennifer aniston, the morning show, Čítajte aj Pripravte sa na fantastický seriálový rok 2023! Tieto top hity si nemôžete nechať ujsť

Americký seriál Perníkový tatko (Breaking Bad) je televíznou klasikou. Obľúbili si ho ako diváci, tak aj televízni kritici. Jeho prvý diel vysielala káblová stanica AMC pred pätnástimi rokmi, 20. januára 2008, veľkú popularitu mu prinieslo nasadenie na streamovacej platforme Netflix. Finále odvysielané 29. septembra 2013 sledovalo až 10,3 milióna ľudí.

Herci zo seriálu Perníkový tatko spoločne... Foto: Reuters, LUCY NICHOLSON
Perníkový tatko Herci zo seriálu Perníkový tatko spoločne pózujú po zisku ceny pre najlepší televízny seriál.

Hrdinom seriálu je Walter White, ktorý žije s manželkou Skyler a handicapovaným synom Waltom juniorom v Albuquerque v Novom Mexiku. Stredoškolskému učiteľovi chémie sa obráti život naruby v okamihu, keď mu lekári diagnostikujú rakovinu pľúc. Walterovi nezostáva veľa času, a preto sa rozhodne využiť znalosti chémie na prípravu a predaj čistého metamfetamínu, aby zaopatril rodinu.

Walterovou pravou rukou sa stane jeho bývalý žiak Jessa Pinkman. S rastúcimi ambíciami ale stúpa aj nebezpečenstvo ich dolapenia a Walter sa uchyľuje k stále drastickejším metódam, aby dosiahol svoje.
Tvorca seriálu Vince Gilligan sa do sveta Perníkového tatka opakovane vracia. Vo filme El Camino z roku 2019 priamo nadviazal na koniec seriálu a sledoval Jesseho utekajúceho pred políciou.
You, Čítajte aj Toto bude bomba Netflixu! Seriálový psychopat má problém, má na krku ďalšieho stalkera Postava Walterovho právnika Saula Goodmana zase získala viac priestoru vo voľnom seriálovom pokračovaní Volajte Saulovi (Better Call Saul), ktoré sa natáčalo medzi rokmi 2015 a 2022. V rámci deja predchádzal pôvodnému seriálu, keď Saul ešte nebol právnikom Waltera Whitea, ale začínajúcim advokátom Jimmy McGillom, ktorý spôsobil jeho premenu na morálkou nezviazaného právnika Saula Goodmana.

V septembri 2022 Gilligan oznámil prípravu nového projektu pre Apple TV+, ktorého ústrednou hrdinkou sa stane právnička Kim Wexler.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Perníkový tatko #Apple TV Plus #Vince Gilligan