Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Svet zombíkov sa naďalej otriasa! Koniec hlási ďalší dlhoročný seriál

Pôvodné seriály, ktoré kedysi odštartovali mániu okolo zombíkov, sa pomaly, ale isto končia. Je to koniec jednej seriálovej éry.

03.04.2023 06:00
Fear the walking dead, zombie, zombíci, walking... Foto:
Seriál Fear the Walking Dead to má spočítané po 8 rokoch.
debata
rádio Čítajte aj Prieskum: Len dve slovenské rádiá majú viac ako milión poslucháčov

Koncom minulého roka sa diváci rozlúčili s pôvodným seriálom The Walking Dead. Bodka nastala po jedenástich sériách a dvanástich rokoch vysielania. Televízia AMC už nemala na výber. Sledovanosť, kedysi veľkého hitu, postupne upadala. Bolo zjavné, že publikum sa za tie roky tohto žánru prejedlo. To však nezabránilo televízii spustiť prípravu nových seriálových odnoží, avšak od nich sa už neočakáva, že sa zdržia na obrazovkách dlhšie a pôjde skôr o kratšie minisérie.

the night agent, Čítajte aj Z nenápadného seriálu svetový hit za pár hodín: Táto novinka prevalcovala Netflix

Teraz prichádza ďalšia správa o konci. Tento rok to má spočítané prvý hraný spin-off s názvom Fear the Walking Dead. Rozlúči sa s pripravovanou ôsmou sériou. Tento seriál vznikol s cieľom ukázať divákov začiatok zombie apokalypsy. To prvá séria splnila, následne tvorcovia sa stratili vo vlastnom námete a s pribúdajúcimi sériami kvalita išla nadol a ničím sa neodlišoval od pôvodného seriálu. Dočkal sa aj reštartu, no kvalita zostala rozkolísaná.

pečie celé Slovensko, veľká noc 2023, Čítajte aj RTVS počas Veľkej noci s obrovským prekvapením: Markíza s Jojkou budú mať problém

Rozlúčková séria bude pozostávať z dvanástich epizód. Prvých šesť sa predstaví od 14. mája. Ostatných šesť neskôr v tomto roku.

Tvorcovia sa týmto rozlúčia s dlhodobými zombie seriálmi. Aktuálne sa pripravujú minisérie s hercami z Walking Dead seriálu. Tento rok sa dočká premiéry Dead City s Neganom a Maggie, samostatný seriál z Európy dostane Daryl Dixon, výsledok diváci uvidia možno ešte tento rok. A minisériu s Michonne a Rickom uvedie televízia budúci rok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Fear the Walking Dead #THE WALKING DEAD