Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Streamovací zvrat! Hlavný konkurent HBO prevezme jeho tituly. Premiéru má istú aj prvý slovenský seriál

Tomuto sa hovorí veľké prekvapenie. Prichádzajúca streamovacia služba SkyShowtime uzavrela dohodu s hlavným konkurentom HBO Max.

12.01.2023 06:00
víťaz, hajdu, chýlková, Foto:
Prvé zábery z nového seriálu Víťaz.
debata
dunaj, Čítajte aj Markíza a jej historický seriál: Vylámala si zuby? Nie! Je veľmi príjemným prekvapením

Súčasťou novej dohody je prebratie viacerých lokálnych pôvodných seriálov, ktoré vznikli pod hlavičkou HBO Originals a v minulých dňoch a mesiacoch boli stiahnuté z ponuky HBO Max. Ide o prevzatie 21 titulov a celkovo 168 epizód seriálov a šou. Po novom dostanú prevzaté seriály nálepku SkyShowtime Originals. Pre slovenské publikum je to o to dôležitejšia správa, že realizácie sa dočká úplne prvý slovenský seriál, ktorý vznikal pre HBO Max. Ide o novinku s názvom Víťaz.

mama na prenájom, Čítajte aj Milé, presladené, neškodné: Markíza dodala Slovákom seriál, ktorý presne potrebovali

V hlavnej úlohe sa predstaví známy slovenský herec Ady Hajdu, potom Ivana Chýlková, Milan Ondrík alebo Petra Dubayová. Jedná sa o šesťdielnu dramedy, ktorú natáča režisér Jan Hřebejk. Víťaz od scenáristov Zuzany Dzurindovej (dcéry bývalého slovenských premiéra Mikuláša Dzurindu) a Petra Nagya hovorí o slovenskom premiérovi, ktorý opúšťa svoju úspešnú kariéru politika a vracia do bežného života. Následne zisťuje, že doma nemá takú moc, na akú bol vo svojej funkcii zvyknutý.

Prvé zábery zo seriálu Víťaz Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Záber zo seriálu Víťaz z dielne Skyshowtime.
iveta, Čítajte aj Je Slovensko plné rasizmu, predsudkov a borovičky? Jojka s novým seriálom zaťala do živého

„Toto je medzník pre SkyShowtime, ktorý nám poskytuje okamžitú oporu v pôvodnom programovacom priestore v dostatočnom predstihu pred plánom. Ako streamovacia služba vytvorená špeciálne pre Európu je SkyShowtime zaviazaná spotrebiteľom na našich trhoch. Miestne programy sú dôležitou súčasťou našej stratégie a sme radi, že sme domovom týchto nových seriálov, ako aj populárnych relácií, ktoré zarezonovali u divákov v severských krajinách, strednej a východnej Európe a Španielsku,“ povedal CEO SkyShowtime Monty Sarhan.

wednesday, Čítajte aj Koniec dohadom! Netflix vyniesol verdikt nad svojim seriálovým temným megahitom

Diváci si budú na SkyShowtime pozrieť aj vynikajúci seriál Bez vedomia s Táňou Pauhofovou, ktorého sa HBO Max takisto vzdalo a stiahlo zo svojej ponuky. Nová dohoda sprístupní seriály a relácie naprieč Európou, diváci budú mať možnosť vidieť rumunské, chorvátske, švédske, fínske, maďarské, dánske, španielske vybrané televízne formáty.

Streamovacia služba SkyShowtime plánuje vstup aj na Slovensku v priebehu februára tohto roka.

322249301 700976405012844 6658484256450823056 n Čítajte aj Revolučný krok známeho reťazca: S týmto je po 20-tich rokoch definitívny koniec

Odliv pôvodnej tvorby pod hlavičkou HBO Max je následkom spájania dvoch gigantov, štúdio Warner Bros. a Discovery. Vznikla nástupnícka spoločnosť Warner Bros. Discovery, pod ktorú patrí aj streamovacia služba HBO Max, ktorá čoskoro skončí svoju existenciu a vznikne nový gigant, ten bude mixom HBO Max a Discovery+. V súvislosti s fúziou, nové vedenie odavizovalo obrie škrty a šetrenie vo výške takmer štyroch miliárd dolárov. Dotklo sa to celého sveta, kde HBO pôsobí. Stopku dostali lokálne produkcie HBO Europe, čoho následkom bol aj ich odpredaj konkurencii SkyShowtime.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HBO Max #seriál Víťaz #televízna sezóna 2022/2023 #SkyShowtime