Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Veľké škrty a šetrenie v Hre o tróny! Viaceré chystané seriály zrejme nevzniknú

Ani celosvetový úspech nie je zárukou, že nové seriály dostanú automaticky zelenú. Ukážkovým príkladom je Hra o tróny z dielne HBO, ktorá valcuje so svojím prvým spin-offom Rod draka. Televízia mala veľkolepé plány s ďalšími seriálovými odnožami. No prišla ľadová sprcha.

23.01.2023 06:00
rod draka, Foto:
Záber z prvej série Rodu draka.
debata
niekde v európe, Čítajte aj RTVS chystá premiéru unikátneho seriálu: Kedy diváci uvidia historickú drámu? Poznáme detaily...

Dôvod je spájanie filmového štúdia Warner Bros. s ďalším gigantom Discovery. Cieľom má byť vytvorenie úplne novej streamovacej platformy, ktorá bude mixom HBO Max a Discovery+, ale redukcia pripravovaného obsahu. Zrejme sa skončili zbesilé časy, keď pre streamovacie služby vznikalo obrovské množstvo obsahu, neraz pochybnej kvality. Nové vedenie spoločnosti Warner Bros. Discovery to povedalo jasne – bude sa šetriť! A za krátky mali prísť škrty vo výške takmer štyroch miliárd dolárov.

jennifer aniston, the morning show, Čítajte aj Pripravte sa na fantastický seriálový rok 2023! Tieto top hity si nemôžete nechať ujsť

Dôsledky sa dotkli aj nášho regiónu. HBO dostalo okamžitú stopku pri výrobe lokálnych seriálov naprieč vybranými lokalitami Európy. Týka sa to aj Slovenska. Navyše postupne začali miznúť viaceré tituly z knižnice HBO Max, rušili sa nevýkonné seriály a medzi nimi aj veľké hity The Nevers (Viktoriánky), Love Life a v neposlednom rade Westworld.

markíza, tv markíza, logo, Čítajte aj Kultová reality šou mieri z Jojky na Markízu! Nová verzia pozná dátum štartu

Dlho bolo známe, že HBO rozbehlo prípravu viacerých spin-offov, ktoré rozšíria svet Hry o tróny. V hre je potenciálny námet s pracovným názvom Tales of Dunk & Egg. Ďalším možným seriálom, ktorý by v budúcnosti mohli diváci je vidieť je námet o rebélii kráľa Roberta Baratheona. Hovorilo sa o ďalších námetoch. Teraz to vyzerá tak, že viaceré nikdy nevzniknú.

Takto vyzerala prvá séria Rodu draka Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Rod draka sa vráti s druhou sériou v roku 2024.

Autor knižnej predlohy George R.R. Martin to povedal jasne. „Niektoré z nich sa hýbu rýchlejšie ako iné, ako je to vždy v prípade vývoja. Žiadny ešte nedostal zelenú, aj keď dúfam, že to bude čoskoro. Niekoľko bolo odložených, ale nesúhlasil by som s tým, že sú mŕtve. Niečo môžete z police vybrať tak ľahko, ako to môžete položiť na policu. Všetky zmeny v HBO Max nás určite ovplyvnili,“ povedal obľúbený spisovateľ.

Ľuboš Machaj Čítajte aj Ľuboš Machaj: Rokovania o náhrade koncesií sú turbulentné. Nechceme len kúriť a svietiť

Stále však nie je jasné, ktoré potenciálne seriály sú odložené, a ktoré sa hýbu vpred. Hovorí sa, že najbližšie má k realizácii seriál, ktorý by mal byť voľným pokračovaním pôvodnej Hry o tróny. A mapoval by život Jona Sneha po udalostiach po skončení seriálu.

Nateraz jediným seriálom, ktorý sa vysiela je Rod draka, ktorý v roku 2022 prevalcoval rebríčky sledovanosti. Druhá séria dorazí v roku 2024.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HBO #seriál Hra o tróny #seriál Rod Draka #Warner Bros. Discovery