Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Milé, presladené, neškodné: Markíza dodala Slovákom seriál, ktorý presne potrebovali

Verdikt

Mama na prenájom sa rozhodne nehrá na niečo, čo nie je. Prvá epizóda bola plná klišé situácií, trošku preafektovaného herectva, presladených situácií, zvláštne vyznievajúcich scénok, no základná linka bola dostatočne zaujímavá, aby prvé nedostatky prehlušila. Veľkú zásluhu na tom majú hlavní predstavitelia – Adam Bardy, Martina Zábranská, ale aj najmenšia členka hereckého obsadenia Larisa Mižigar.

V tomto prípade kasting vyšiel na jednotku. Nový denný seriál, aby bol dostatočným lákadlom, musí predstaviť svieže tváre a títo traja rozhodne nimi sú. Navyše zapasovala aj chémia medzi Bardym a Zábranskou, ich vzájomné dialógy nenudili a patrili k tomu najlepšiemu, čo prvá epizóda ponúkla. Charakterové protiklady, ktoré Bardy so Zábranskou predstavujú, sú vtipné a sympatické. Zábranskej herecký prejav nerušil, hoci v prvej epizóde bol v drvivej väčšine na hrane hysterky. Napokon ukázala aj umiernenejšiu verziu, prišiel humor a ono to fungovalo. To isté platí o Bardym. Nenútený prejav oboch a dobrá chémia medzi nimi je základný kameň pre ďalšie pokračovanie. Predsa len, tento seriál stojí a padá na ústrednej dvojici.

Určite potešil aj fakt, že popri stáliciach ako Vladimír Kobielsky, Maroš Kramár majú väčšiu úlohy nové tváre ako Martin Klinčúch, Diana Ristová, Kristína Kanátová, Erik Žibek alebo Peter Kiss. Bolo vidno, že tvorcovia sa snažia o vizuálny posun. Mama na prenájom sa môže pochváliť naozaj moderným štýlom snímania obrazu, farebnosťou, kulisami.

V tomto smere pozitívne vytŕča spomedzi iných denných seriálov. Pri porovnaní s takou Ulicou na Nove, ktorá je na obraze 18 rokov, no v tomto sa neposunula ani o centimeter, je skvelé, že Markíza sa rozhodla dať dennému seriálu vizuál, ktorý sa v ničom nelíši od veľkých prime-timeových titulov.

Mama na prenájom môže aspoň počas prvých mesiacov priniesť zaujímavý príbeh pre celú rodinu, tak ako kedysi Oteckovia. Potenciál je obrovský, nielen príbehový, ale aj čo sa týka množstva postáv a jednotlivých zápletiek. Samozrejme, seriál je plný situácií, ktoré sú nenáročné a nemusia byť pochuti každému, to však k dennému seriálu patrí. Treba sa časom pripraviť na narastajúce množstvo hluchých miest, dialógov, ktoré budú trhať uši, no teraz je seriál iba na začiatku a scenáristi sú ešte plní nápadov.

Po prvej epizóde možno skonštatovať, že Mama na prenájom je milý, kvapku presladený, neškodný denný seriál, ktoré presne vie, čo má divákovi ponúknuť.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Bardy #TV Markíza #Martina Zábranská #televízna sezóna 2022/2023 #seriál Mama na prenájom