Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka poriadne pritvrdí! Chce ukázať, že Nemocnica rozhodne nepatrí do starého železa

Lekárska dráma televízie JOJ vstupuje do svojej 4. série. O čom budú nové príbehy?

10.01.2023 06:00
nemocnica, Foto:
Štvrtá séria Nemocnice štartuje 10. januára na Jojke.
debata
dunaj, dunaj k vašim službám, svarinská, Čítajte aj Toto Markíza ešte nikdy neskúsila na divákov: Štartuje jej prvý historický seriál!

Nemocnica odštartovala vysielania ešte koncom augusta 2021 a okamžite sa stala hitom. Nástup Nemocnice bol veľkolepý. Prvé dve časti prilákali 566, respektíve 554-tisíc divákov. Počas jesennej sezóny sa musela zmieriť s faktom, že časy, keď hravo prekonávala 500-tisícovú hranicu veľkosti publika sú preč. Epizódne sa jej to síce niekoľkokrát podarilo, no pravidelne sa ustálila pod touto hranicou a držala sa nad 450-tisícmi divákov. Na začiatku zimy sa však znova sledovanosť vyšvihla na svoje sezónne maximá a Nemocnica znova ukázala svoju silu, keď epizódne atakovala znova 550-tisícovú sledovanosť.

Postavy z jojkárskeho seriálu Nemocnica Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Nela Pocisková ako MUDr. Rebeka Vargová.
iveta, Čítajte aj Je Slovensko plné rasizmu, predsudkov a borovičky? Jojka s novým seriálom zaťala do živého

O čom bude nová séria?

Príbehy väčšiny postáv Nemocnice nadobudnú nový smer. Kto im ho určí? Adriana Rakovská (Kristína Turjanová), nová riaditeľka Nemocnice svätého Martina. Na vedúcom poste nahradila samotného Hauptmanna (Marek Majeský) a do nemocnice priniesla nový vietor. Alebo skôr uragán. Väčšina osadenstva ju nenazve inak, ako Hadriána. Za jej nové metódy a striktné pravidlá ju považujú za vteleného diabla. Adriane je to jedno, jej ide o výsledky. V krátkom čase sa jej podarí zaviesť nové systémy a dokonale rozhádzať staré poriadky, ale aj vzťahy medzi lekármi a sestrami. Je manipulatívna a vie to hrať na dve strany. Podarí sa osadenstvu nemocnice uhájiť svoje miesta, priateľstvá a lásky? Alebo sa budú musieť spojiť proti spoločnému nepriateľovi?

iveta, Čítajte aj Iveta s totálnym rekordom všetkých čias: Je to najsledovanejší seriál v histórii Jojky

Rebeka a Adam sa rozišli. Obaja pochopili, že nemá zmysel brať sa z povinnosti. Ale kam teraz smerujú? Adam sa snaží nájsť svoje stratené divoké ja. Oslobodiť sa od povinností a stresu. Spriatelí sa s pacientom Nikitom, ktorý má amnéziu. Rebeka sa nezrúti, ale nájde novú radosť – jazdenie na koňoch. Na koňoch sa spriatelí aj s psychiatrom doktorom Zajacom, ktorý tu dáva hipoterapiu svojim pacientom. Zajac chce Rebeke poskytnúť odbornú psychoterapiu, myslí si, že ju po rozchode s Adamom potrebuje.

mama na prenájom, Čítajte aj Milé, presladené, neškodné: Markíza dodala Slovákom seriál, ktorý presne potrebovali

Dušan Martiniak prežil vo svojom živote mnoho „divokých jázd“, od vykrádania áut, cez polepšovňu a život na ulici. Zatiaľ sa mu ale vyhýbala láska. Nájde ju? Vilma a Hauptmann sa snažia zmieriť s tým, že Vilmina dcéra Alexandra študuje v zahraničí a už ich nepotrebuje. Hauptmann túži podkopať Adrianu, Vilma sa pokúša vyrovnať so stratou, aj s traumou zo znásilnenia.

Braňovi sa konečne podarí zatestovať. Rozchod s Grétou mu paradoxne pomohol zadefinovať si, že nechce byť chirurgom, ale internistom, ktorý sa rád s pacientmi rozpráva a zbližuje. Presne ako Agáta, ktorá čelí ďalšej životnej výzve.

Noel zistil, že nepríjemný narcis Hrdlička je jeho biologický otec. Snaží sa s ním zblížiť, ale ich energie nie sú vždy kompatibilné. V nových príbehoch ale bude musieť Noel okrem biologického otca spoznať aj svoju matku. Až potom konečne nájde úplnú stabilitu. A možno k tomu od života dostane aj pekný bonus.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #seriál Nemocnica #televízna sezóna 2022/2023