Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ďalšie nevyspytateľné škrty na HBO Max: Tentokrát zmizli už aj veľké seriálové hity

Streamovacia služba stiahla zo svojej ponuky veľké hity, ktoré kedysi tvorili seriálové piliere.

14.12.2022 06:00
westworld, Foto:
HBO Max avizuje škrty vo svojom obsahu.
debata
Inkognito, silvester, Čítajte aj Silvester na Jojke: Každoročná stávka na istotu je tu znova! Zabavíte sa s týmto programom?

Westworld mal svojho času ambíciu byť akýmsi druhým top hitom HBO, po Hre o tróne, pričom patril medzi produkčne najdrahšie tituly. Náklady na jednu sériu prekonávali 100 miliónov dolárov. Problémom Westworldu bol fakt, že tvorcovia od začiatku rozvrhli príbeh na päť sezón, čo napokon potvrdil aj záver štvorky, ktorý vytvoril odrazový mostík pre rozhodujúcu rozlúčkovú sériu. Tej sa napokon seriál nedočká. Práve zrušenie Westworldu patrilo medzi najväčšie negatívne prekvapenie tohto roka.

tri oriešky na popolušku, Čítajte aj Vianoce na RTVS: Veľká zmena po 25 rokoch! Tri oriešky pre Popolušku uvidíte...

Premiéra sa uskutočnila v roku 2016 a zaznamenala historicky najvyššiu sledovanosť prvej série pôvodnej série HBO. Evan Rachel Wood, Thandiwe Newton, Jeffrey Wright a Ed Harris viedli herecké obsadenie, pričom sa objavili aj Anthony Hopkins a Aaron Paul. Westworld bol nominovaný na viac ako 50 cien Emmy, pričom získal deväť.

emily in paris, Čítajte aj December na Netflixe: Tomu sa hovorí nádielka! Zaklínač, ale aj návrat do Paríža

Teraz prichádza kruté zaobchádzanie. Seriál zmizol z ponuky HBO Max. Všetko súvisí s transformáciou dvoch veľkých streamovacích služieb do jednej. Už v roku 2023 sa predstaví kombinácia HBO Max a Discovery+. Hovorí sa, že nový globálny hráč by mal mať meno Max. Vznik novej služby je spojený s niekoľkomili­ardovým šetrením. To súvisí aj zo sťahovaním titulov z knižnice HBO Max. Preč sú aj dve série romantického seriálu Love Life.

Takto vyzerá nečakane posledná séria Westworldu! Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Záber zo 4. série seriálu Westworld.

A to nie je všetko! Z ponuky zmizol ďalší seriál The Nevers (Viktoriánky), ten sa dokonca mal dočkať aj druhej série. Spoločnosť prehodnotila svoje rozhodnutie o ďalšom nakrúcaní a tento titul zrušila a vyhodila z ponuky HBO Max. To isté sa týka aj tohtoročnej novinky Minx. Takisto sa mala nakrúcať nová sezóna. Tieto plány sa zmenili a seriál bol vyradený.

„Keďže pracujeme na spojení HBO Max a Discovery+, robíme určité zmeny v našich službách,“ znelo oficiálne stanovisko. „Súčasťou tohto procesu je odstránenie vybraného obsahu.“

Tento rok vedenie zrušilo hotový film Batgirl za 90 miliónov dolárov. Do snímky sa mal vrátiť aj Michael Keaton ako Batman, ktorý tomuto hrdinovi pred 30 rokmi vdýchol neopakovateľné čaro. Hlavného záporáka si mal zahrať Brendan Fraser, pre ktorého to mal byť veľký návrat do sveta šoubiznisu.

Hlavnú hrdinku mala stvárniť herečka Leslie Grace, dokonca sa uvažovalo, že Batgirl by išla aj do kín. Film bol navyše takmer dokončený a pripravený do vysielania. Nečakanú stopku dostal po viacerých premietaniach u testovacích divákoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Westworld #HBO Max #televízna sezóna 2022/2023