Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Vrátia sa Gilmorky s novými časťami? Konečne všetko začína naberať reálne kontúry

Vyzerá to tak, že po šiestich rokoch od odvysielania špeciálnej minisérie na Netflixe, by sa mohol nájsť vhodný príbeh na pokračovanie.

14.01.2023 06:00
gilmore girls, gilmorky, Foto:
Našiel sa konečne vhodný príbeh na pokračovanie Gilmoriek. Vyzerá to tak, že áno.
debata (1)
star wars, Čítajte aj Január na Disney+: Nuda nehrozí! Pripravte sa na nával nových filmov a seriálov

Keď Netflix v roku 2016 nakrútil špeciálnu 4-dielnu minisériu, bol z toho „poprask“ roka a mnohým sa tak splnil sen, ktorý dlhé roky bol iba zbožným prianím. Avšak nie každý bol spokojný s výsledkom, najmä s úplným záverom, ktorý bol dlhoročne naplánovaný.

Kým tvorcovia „finálne štyri slová“ boli mimoriadne spokojní a pre nich sa kruh uzavrel, oznámenie Rory svojej mame Lorelai, že je tehotná spôsobil šok. Jedna kapitola sa síce uzavrela, no otvorila sa úplne nová pointa pre ďalšie pokračovania.

wednesday, Čítajte aj Koniec dohadom! Netflix vyniesol verdikt nad svojim seriálovým temným megahitom

Netflix bol nadšený, nová miniséria bola absolútnym hitom a dlho sa držala na popredných priečkach sledovanosti a veľmi krátko po sprístupnení bolo oznámené, že chce ďalšie epizódy. Lenže to narazilo na tvorcov, ktorí boli takisto otvorení, mali však jednu podmienku. Gilmorky sa vrátia, ak vymyslia dostatočne hutný príbeh, ktorý utiahne nové dobrodružstvá a udrží si mimoriadne vysokú kvalitu, ktorú seriál vždy mal.

MALL Shop Čítajte aj Jeden z najväčších e-shopov zatvára svoje predajne. Mení aj sieť výdajní

Čo bráni Gilmorkám, aby sa vrátili? „Nie je tu prekážka, okrem životov a životov ostatných, ktorí majú plné ruky práce. Miniséria A Year in the Life bol jeden z tých úžasných okamihov, keď sa všetci vrátili a robili niečo, čo všetci milujeme. Naozaj verím, že ak nastane správna okamih a dievčatá budú na správnom mieste v živote, tak to spravíme,“ začala svoje rozprávanie Palladino.

Medzičasom väčšina hercov zo seriálu nakrúcalo iné projekty, no vždy tvrdili, že sa rozhodne vrátia do Stars Hollow.

Ľuboš Machaj Čítajte aj Machaj: Ukončenie zmluvy s Vagovičom Rada RTVS neovplyvnila, jeho vyjadrenia nie sú úplne korektné

Vyzerá to tak, že rozbuškou pre potrebný posun vpred, je herečka Lauren Graham, teda Lolerai Gilmore. Zrejme ju napadla pointa, ktorá by bola dostatočným zaujímavým príbehom a ten by stál za preskúmanie.

"Plánujem, že sa v najbližších týždňoch uvidím Amy [Sherman-Palladino], autorkou seriálu. Je to vždy zábavná vyhliadka na premýšľanie a rozprávanie. Kedysi to boli skôr len reči, ale keď sme to urobili teraz, vieme, že je to možné. Myslím, že cítim takú zodpovednosť a toľko lásky k príbehu, že by som si chcela byť istá, že je ten správny čas,“ dodala Graham k potenciálnemu návratu Gilmoriek.

20200716 rtvs 003714948 Čítajte aj Nová posila v RTVS. Do spravodajstva prichádza jeden z najskúsenejších redaktorov Markízy

Netflix stále trvá na tom, že natočí pokračovanie Gilmoriek, dal však voľnú ruku tvorcom. Ak však sa má reálne niečo udiať, bude si musieť „pohnúť“. Netflix odkúpil práva k seriálu na desať rokov, vyprší teda v roku 2026. Následne by sa mohol kultový seriál „domov“, teda späť pod Warner Bros. a tomuto štúdiu patrí streamovacia služba HBO Max.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Ženy z rodu Gilmorovcov #GILMORE GIRLS: A YEAR IN THE LIFE #Gilmore Girls