Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Je to potvrdené! Seriál, ktorý získal desať cien Emmy, bude pokračovať treťou sériou

V novej sezóne dovolenky v raji sa objavia nové postavy a lokácie.

04.12.2022 06:00
Biely lotos II Foto:
V druhej sérii seriálu Biely lotos sa opäť objaví Jennifer Coolidge ako Tanya.
debata

Seriál Biely lotos (The White Lotus) z dielne vynikajúceho scenáristu, režiséra a showrunnera Mikea Whitea (o.i. Moje nové Ja z produkcie HBO)sa vráti aj v treťom pokračovaní a bude sledovať novú skupinu hostí v ďalšom objekte Bieleho lotosu.

Česko Slovensko má talent X Čítajte aj Tvrdé pristátie pre Jojku: Farma a Smotánka mali viac divákov ako finále Talentu

Prvá séria mala premiéru v júli 2021 a získala 20 nominácií na cenu Emmy v trinástich kategóriách. Hoci spoločenská satira obyčajne ceny Emmy nevyhráva, Biely lotos ich na ocenenie premenil až desať, čo bolo najviac víťazstiev zo všetkých titulov v danom roku, vrátane ocenenia za mimoriadny limitovaný alebo antologický seriál.

Šesťdielna satirická miniséria Mikea Whitea sa v prvej sezóne odohrávala na Havaji. V luxusnom letovisku sledovala pestrú škálu bohatých hotelových hostí počas ich týždennej odpočinkovej a omladzujúcej dovolenky v raji. S každým ďalším dňom však vychádzalo najavo, že títo zdanlivo dokonalí turisti, usmievaví zamestnanci hotelu či samotný idylický rezort majú aj svoju temnejšiu stránku.

Satirický pohľad pod pozlátkom luxusného havajského letoviska si vynútil aj druhú sériu. Osobití hostia a vskutku zaujímavý personál počas jediného týždňa presvedčil televíznych divákov, že dokonalosť turistov, široký úsmev zamestnancov aj idylickosť prepychového rezortu je úplná ilúzia.

Druhá séria sa odohráva na Sicílii. Premiéru mala 31. októbra a skončí sa 12. decembra. Dej sa presunul do sicílskej pobočky rezortov Biely lotos, kde opäť trávi svoju dovolenku rôznorodá zostava hostí. V novej sérii sa predstavujú úplne nové tváre, z prvej sérii sa vrátila len citová vydieračka Tanya v podaní skvelej Jennifer Coolidge.

Dej druhej série sa skôr ako o dynamiku medzi „pánmi“ a „sluhami“ opiera o mýtus maskulinity a feminity a o motív žiarlivosti Aj v této sérii však dôjde na nejakú tú nie úplne prirodzenú smrť.

Biely lotos už na HBO Max sledovalo viac ako 7,6 milióna divákov a minulý týždeň dosiahol historické týždenné maximum, keď sa umiestnil na prvom mieste v celkovom poradí.

Druhú sériu časopis Time označil za „sviežu a provokatívnu“, zožala masívnu chválu kritikov za „vynikajúce“ obsadenie (TV Guide) a „opojný pôvab“ (CNN). Collider vyhlásil, že „Mike White robí blesky dvakrát“, a Decider vyhlásil sériu za „ohromujúci triumf“.

„Keď sa zamyslíme nad skromným, zabehnutým pôvodom seriálu Biely lotos ako uzavretej pandemickej produkcie, nemožno žasnúť nad tým, ako Mike White natočil jeden z najzaujímavejších a kritikmi najoceňovanejších seriálov. Jeho odvaha skúmať neprebádané vody ľudskej psychiky v spojení s jeho typickým neúctivým humorom a svižným režijným štýlom nás všetkých núti snívať o ďalších prázdninových dňoch v letovisku, ktoré sme si obľúbili. Sme nadšení, že sme dostali príležitosť spolupracovať na tretej sérii,“ hovorí Francesca Orsi, viceprezidentka HBO pre Programming a vedúca dramatických seriálov a filmov HBO.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HBO Max #Biely lotos #The white lotus