Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Smutná správa: Zomrela hviezda kultového seriálu, ktorý sledovali všetci Slováci

Herec Clarence Gilyard zomrel vo veku 66 rokov. Preslávil sa najmä účinkovaním v seriáli Walker, Texas Ranger, ktorý dobre poznajú aj slovenskí diváci. Ten sa úspešne reprízuje na televíznych obrazovkách aj v súčasnosti.

29.11.2022 09:51
walker, walker texas ranger, Foto:
Vo veku 66 rokov zomrel herec Clarence Gilyard, ktorý osem sezón stvárňoval parťáka Walkera (Chuck Norris) Jimmyho Trivetta.
debata
gossip girl, Čítajte aj Seriálový december: Toto musíte vidieť! Kým prídu Vianoce, dočkáte sa skvelých hitov

Gilyard mal, prekvapujúco, omnoho bohatšiu hereckú kariéru, než len seriál o rangeroch z Texasu. Avšak táto úloha bola preňho tak signifikantná, že zostal v nej zaškatuľkovaný. Objavil sa v seriáloch Matlock alebo vo filme Smrtonosná pasca. Po skončení nakrúcania seriálov sa stal profesorom herectva a spisovateľom.

Nevadská univerzita, Las Vegas College of Fine Arts, kde Gilyard vyučoval, oznámila jeho smrť v pondelok popoludní. Trpel dlhodobým ochorením. Žiadne ďalšie podrobnosti neboli zverejnené.

bičan, 5 proti 5, Čítajte aj Prvé veľké programové škrty v RTVS: Po 15 rokoch vysielania dostáva stopku táto stálica!

Počas bohatej a pestrej kariéry, ktorá trvala päť desaťročí, dosiahol Gilyard úspech vo filme, televízii a na javisku. Pre filmových fanúšikov je asi najznámejší tým, že hral Thea, namysleného počítačového hackera Hansa Grubera vo filme Smrtonosná pasca z roku 1988. V deväťde­siatych rokoch bola Gilyard známou tvárou v hlavnom vysielacom čase, najprv ako súkromný detektív Conrad McMasters v právnej dráme Matlock a potom v úlohe určujúcej kariéru ako Ranger James Trivette v seriáli Walker, Texas Ranger, kde hral po boku Chucka Norrisa.

Michal Borec Čítajte rozhovor Michal Borec: Hranice medzi televíznymi sezónami sa zotreli. Predbiehame sa, kto skôr uvedie niečo nové

Populárny seriál Walker, Texas Ranger trval osem sezón – celkovo 203 epizód – a skončil sa v roku 2005–

Narodil sa ako Clarence Darnell Gilyard Jr. v roku 1955 v Moses Lake vo Washingtone. Po strednej škole vstúpil na U.S. Air Force Academy, ale po roku odišiel. Navštevoval Sterling College v Kansase, kde hral za futbalový tím, ale nemohol si dovoliť zostať tam a presťahoval sa do Kalifornie. Gilyard sa potom zapísal na Cal State University v Long Beach a prihlásil sa na kurz herectva. A následne sa rozbehla jeho kariéra.

wednesday, Čítajte aj Toto je nový divácky hit Neflixu! Zanechal za sebou aj neprekonateľné Stranger Things

V súčasnosti sa v USA vysiela s obrovským úspechom nová verzia kultového seriálu s názvom Walker. Má na konte tri série a stále vysokú sledovanosť, dokonca už pribudol aj historický spin-off seriál, ten však nedosahuje uspokojivé výsledky a zrejme po prvej sérii bude zrušený. Hlavnú rolu „nového“ Walkera stvárňuje populárny herec Jared Padalecki známy zo seriálu Gilmore Girls alebo Lovci duchov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Walker Texas Ranger