Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najväčší seriálový prepadák Markízy roka 2022: Na tento "skvost" sa nedá zabudnúť

Rok 2022 priniesol aj veľké seriálové kixy. Televízia Markíza to skúšala na divákov s netradične veľkým počtom nových seriálov, mnohé z nich skončili na smetisku dejín. No jeden seriál z celého zoznamu vytŕčal najviac. Seriál Šťastní vs. Šťastní je jednoznačný kvalitatívny prepadák tohto roka televízie Markíza.

30.12.2022 06:00
šťastní vs. šťastní, Foto:
Seriál Šťastní vs. Šťastní bol najväčší prešľap roka 2022.
debata
new amsterdam, Čítajte aj Rok 2022 bol poriadne krutý: Televízie nemilosrdne rušili, tieto veľké hity to neprežili

Televízia Markíza začiatkom januára 2022 spustila svoj nový komediálny seriál Šťastní vs. Šťastní. Pokračuje tak v niekoľkoročnej tradícii, keď začiatkom roka ponúkne divákom niečo odľahčené. V mnohých prípadoch je lepšie si radšej nepamätať „chuťovky“ ako Detektív Dušo alebo Autoškola. A tento kúsok sa tohto „prestížneho“ zoznamu zaradil hneď od prvej epizódy.

oteckovia, Čítajte aj Takéto masívne rušenie tu nebolo roky: Slovenské seriály padali v 2022 ako muchy po daždi

Išlo o slovenskú adaptáciu ruského komediálneho seriálu The Ivanovs vs. The Ivanovs (Ivanovi-Ivanovi) o dvoch rodinách s rovnakým priezviskom, ale úplne odlišným sociálnym statusom. Jedni Šťastní sú bezstarostní boháči, druhí Šťastní trú biedu. Pri pôrode im omylom vymenili synov a teraz, po 16-tich rokoch, sú donútení, aby sa obe rodiny spoločne nasťahovali pod strechu bohatých Šťastných. V hlavných úlohách sa predstavili herci ako Marián Miezga, Helena Krajčiová, Dušan Cinkota, Lucia Hurajová, Ladislav Konrád, Adam Kubala, Max Bolf.

šťastní vs. šťastní, Čítajte aj Najhoršie slovenské seriály roka 2022: Spomínate si, aké šialenosti ponúkli televízie divákom?

Nielenže nebol dôvod sa zasmiať počas pilotnej časti ani na jednej situácii, ktorú scenáristi pripravili, seriál vyvoláva skôr nepríjemné pocity. Chudobná rodina Štastných je neuveriteľne iritujúca, navyše pohľad na babráka otca rodiny v podaní Mariána Miezgu vyvoláva len negatívne pocity. A v tomto tóne sa tiahla celá prvá séria.

Markizácky seriál Šťastní vs. Šťastní Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Prvá séria seriálu Šťastní vs. Šťastní.

Bolo až zarážajúce, ako sa nechali herci z chudobnej časti barikády dogabať fyzicky, ale aj intelektuálne. Otec rodiny je jednoducho absolútny kretén, ktorý svojou ľahkovážnosťou a nezodpovednosťou zničil vlastné manželstvo a nevie sa postarať o jediné dieťa, hoci je vymenené. Matka v podaní Heleny Krajčiovej vyžaruje totálna rezignácia nad životom, čo sa odráža aj na jej výzore. Veď prečo by mala byť šťastná?

matovic Čítajte aj Homofób roka: Anticenu získal Matovič, nasleduje ho Fico a Chromík

Vlastnej mizérie si museli byť vedomí aj scenáristi, pretože, ak nefungujú nastavené situácie, musí prísť zabrnkanie na tú najnižšiu humornú nôtu.

Našťastie Markíza nebude ďalej trápiť svojich divákov a od tohto formátu po prvej sérii upustila a potvrdila jeho zrušenie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #seriál Šťastní vs. Šťastní #televízna sezóna 2022/2023 #Vianoce 2022