Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najlepšie slovenské seriály roka 2022: Naše televízie sa naozaj "hecli"!

Televízny rok 2022 je takmer na svojom konci a je najvyšší čas sa za ním obzrieť, čo všetko priniesol. Toto je zoznam najlepších slovenských seriálov odchádzajúceho roka. Súhlasíte s naším rebríčkom?

27.12.2022 06:00
ultimátum, ján koleník, Foto:
Ján Koleník v seriáli Ultimátum.
debata (1)

1. Druhá šanca – Markíza

Jednoznačným kvalitatívnym víťazom tohto roka je nová lekárska dráma televízie Markíza. Keď sa v januári objavila vo vysielaní, od prvej časti spôsobila doslova divácky ošiaľ. Okamžite sa stala najsledovanejším slovenským seriálom spomedzi všetkých staníc. V obchodnej cieľovej skupine 12 – 54 to znamenalo priemernú sledovanosť 10,7% a trhový podiel 28,6%. Pod desať percentnou ratingovou hranicou bola len prvá epizóda (9,4%), všetky ďalšie epizódy si už držali sledovanosť nad magickými desiatimi percentami. Sedem epizód dokonca prekonalo hranicu jedenástich percent.

house of the dragon, rod draka, hra o tróny, Čítajte aj Najlepšie seriály roka 2022 podľa Mediakliku: Toto sú top hity, ktoré nemali chybu!

Rekordnou bola záverečná epizóda, ktorú si v pondelok, 2. mája, pozrelo až 646-tisíc divákov. V komerčnej cieľovej skupine divákov 12 – 54 to prinieslo Markíze rating 12,2 % a trhový podiel takmer 32% po započítaní trojdňovej oneskorenej sledovanosti.

Markizácky seriál Druhá šanca Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Tento rok Markíza odštartuje lekárskou drámou...

Markíza posilnená ohromným úspechom sa okamžite pustila do nakrúcania druhej série, ktorá sa vysielala počas tohtoročnej jesene a skončila sa tesne pred Vianocami. Čakanie na tretiu sériu bude však dlhé. Taliansky originál odvysiela nové časti zrejme až na jeseň 2023 a až následne bude možné adaptovať scenáre pre zahraničné trhy. Ak všetko pôjde dobre, Druhá šanca by sa mohla na Slovensko vrátiť v roku 2024.

bridgerton, Čítajte aj Uf, tak toto vôbec nevyšlo: Pozrite si rebríček najväčších seriálových sklamaní tohto roka

Seriál zaujal skvelým hereckým obsadením, v ktorom sa miesia overené tváre na čele s Jánom Kolením a šancu dostali aj nováčikovia, ktorých si diváci hneď zamilovali. Tvorcovia kvalitatívne nakrútili jeden z najlepších seriálov posledných rokov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #TV JOJ #TV Markíza #televízna sezóna 2022/2023 #Vianoce 2022