Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

To trvalo! Netflix po mesiacoch naťahovania prezradil osud vizuálne dokonalého seriálu

Už to vyzeralo tak, že Sandman sa stane obeťou vysokých nákladov na výrobu...ale nie je to tak!

29.11.2022 06:00
sandman, Foto:
Netflix po mesiacoch váhania napokon doprial seriálu Sandman objednávku na druhú sériu.
debata
pán profesor, Čítajte aj Markíza odkrýva prvé vianočné prekvapenie: Obľúbený seriál ponúkne špeciálnu epizódu!

Toto nie je koniec! Našťastie… Netflix po viac ako troch mesiacoch od augustovej premiéry seriálu Sandman oznámil ďalší osud tohto hitu. Napokon dostane druhú sériu, na ktorú jasne odkázal aj záver jednotky. No rozhodovanie o pokračovaní nebolo očividne jednoduché, pretože streamovací gigant nezvykne tak dlho váhať s rozhodnutím, či ten ktorý seriál zruší alebo mu dopraje nové časti.

zdena studenková, najhorší týždeň môjho života, Čítajte aj Šokujúci krok po vyhadzove riaditeľa Drličku: Studenková končí v SND po 44 rokoch!

Problémom Sandmana boli vysoké výrobné náklady, ktoré ho zaradili medzi top najdrahšie projekty Netflixu. To by nebol problém, v súčasnosti sa investujú stovky miliónov dolárov do výroby, avšak následne sa očakáva, že program vystrelí medzi špičku a na nej sa istú dobu udrží.

Sandman toto všetko splnil, až na to zdržanie sa na špičke sledovanosti, kde kraľoval pomerne krátko a na začiatku jesene ho vytlačili iné filmy a seriály. Na tento fakt upozornil aj hlavný showrunner seriálu. Podľa jeho slov je Sandman mimoriadne drahý seriál, no aj napriek tomu sa nemusí dočkať pokračovania, hoci má dobré kritiky, ale aj čísla.

fico Čítajte aj Reakcia na kauzu Fica v RTVS: Snemy nevysielame, v TA3 a JOJ 24 tvoríme vlastné reportáže

Všetko však dopadlo dobre a Sandman dostal druhú sériu, ktorá však nedorazí skôr ako v roku 2024. Nové časti môžu byť ešte väčším lákadlom, keďže tvorcovia ukončili prvú sériu veľmi zaujímavo a naznačili, ž hlavný hrdina bude musieť bojovať so samotným Luciferom, ktorý má dokonalý plán ako ovládnuť svet živých!

Seriál je založený na komiksovej predlohe od Neila Gaimana a predstavil komplexný svet nadprirodzena. Hlavný hrdina – Morfeus alias Sandman – patrí medzi tzv. Večných, teda existencie, ktoré tu boli dávno pred Bohmi. Sandman je kráľ snov a túla sa svetom odjakživa, novinka bude sledovať nielen jeho osud, ale aj ako aj tých, ktorí ním boli ovplyvnení – a bude napravovať chyby, ktorých sa dopustil počas svojej dlhej existencie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #seriál Sandman