Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Mal to byť hit ako Hra o tróny: Teraz sa končí bez sledovanosti a poriadneho konca

Šanca na plánovanú piatu sériu Westworldu zhasla. HBO šokujúco zrušilo svoju sci-fi drámu bez možnosti nakrútenia adekvátnej bodky, na ktorú všetci čakali.

28.11.2022 06:00
westworld, Foto:
HBO spravilo rázny krok. Svoju prémiovú sci-fi drámu zrušilo po štyroch sériách, bez adekvátneho konca.
debata (1)

Westworld mal svojho času ambíciu byť akýmsi druhým top hitom HBO, po Hre o tróne, pričom patril medzi produkčne najdrahšie tituly. Náklady na jednu sériu prekonávali 100 miliónov dolárov. Prvá séria spôsobila doslova ošiaľ. Originálny príbeh, neotrepané tváre doplnené zopár zvučnými menami, ale najmä kruté zápletky s nuansami súčasného sveta.

pán profesor, Čítajte aj Pán profesor sa nakoniec rozlúčil s úspechom: Bude alebo nebude piata séria?

Začiatok príbehu bol geniálny, majstrovské dielo so skvelým hereckým obsadením, ktorému kraľoval Anthony Hopkins, Ed Harris, ale aj herečka Evan Rachel Wood. Tá bola pre mnohých nováčikom a obrovským prekvapením.

Pečie celé Slovensko, tánička, lucka, Ďoď, Anči Čítajte aj Pečie celé Slovensko dostáva pauzu. Vieme prví, čo budúci rok nahradí najsledovanejšiu šou

Zápletka o „zábavnom“ parku, kde dokonalí humanoidi situovaní do rôznych prostredí sa musia podrobiť nechutným chúťkam zhýralých zbohatlíkov bola doslova ľadovou sprchou pre divákov. Tvorcovia bez servítky ukázali surové násilné scény, nechýbala nahota, ale najmä dôraz na absentovanie etiky a morálky. Avšak zdanlivá hra na Boha sa ľuďom vymkla spod kontroly a umelé bytosti získali vedomie a rozpútala sa vojna druhov.

zdena studenková, najhorší týždeň môjho života, Čítajte aj Šokujúci krok po vyhadzove riaditeľa Drličku: Studenková končí v SND po 44 rokoch!

Avšak druhá séria sa zamotala do vlastnej príbehovej pavučiny, nepomohol ani reštart s treťou sériou. Krivka sledovanosti padala strmhlav nadol. Kým začiatok seriálu atakoval rekordy s takmer dvoma miliónmi divákov, štvrtú séria vysielaná v lete sa pohybovala už len v radoch stotisícov. Navyše na Westworld sa hrnula skôr kritika ako chvála.

Problémom Westworldu bol fakt, že tvorcovia od začiatku rozvrhli príbeh na päť sezón, čo napokon potvrdil aj záver štvorky, ktorý vytvoril odrazový mostík pre rozhodujúcu rozlúčkovú sériu. Tej sa napokon seriál nedočká.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HBO #Westworld