Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Výnimočný seriál o Ivete Bartošovej "oživí" Karla Gotta: Podoba je neuveriteľná!

Produkcia druhej série najúspešnejšieho seriálu pripravovaného pre streamovaciu službu Voyo je v plnom prúde. A dostal sa k dôležitému míľniku...

04.11.2022 08:11
iveta, Foto:
Záber z druhej série Ivety.
debata (1)

Úspech prvých troch častí minisérie Iveta presvedčil tvorcov, aby sa pustili do pokračovania a zmapovali ďalšiu fázu jej života, keď smeroval na vrchol svojej speváckej kariéry. Nezabudnuteľnou udalosťou v živote Ivety Bartošovej bol jej prvý koncert v pražskej Lucerne po boku Karla Gotta. A práve postavu najznámejšej speváckej ikony museli tvorcovia obsadiť. Kto by mohol stvárniť Karla Gotta? Štáb stál pred zdanlivo nesplniteľnou úlohou, nemohli si dovoliť žiaden prešľap.

imelda staunton, the crown, koruna, Čítajte aj Najlepší seriálový november bude na Netflixe: Takáto ponuka tu ešte nebola!

Napokon voľba padla na českého herca Ondřeja Rumla a prvé exkluzívne zábery z nakrúcania sľubujú veľký zážitok. Nielenže je badateľná vizuálna podoba, diváci sa môžu tešiť aj na hodnovernú reprodukciu veľkých hitov oboch speváckych legiend, ktoré stáli na pódiu bok po boku.

zväčšiť Druhá séria Ivety dorazí na Voyo v roku 2023. Foto: Voyo
iveta, Druhá séria Ivety dorazí na Voyo v roku 2023.
The Crown, koruna, Čítajte aj Seriálový november: Sex vysokoškoláčok, výpravná novinka od Disney+, ale aj prvé záblesky Vianoc

„Možností, ako obsadiť Karla Gotta, nebolo veľa, pretože náš herec musí zároveň vedieť dobre spievať. Vychádzame totiž z toho, že náš predstaviteľ pesničku prespieva. Kvôli tomu sme mali pomerne obmedzený výber, pretože hercov, ktorí sú zároveň spevákmi, nie je zas tak veľa. Gott navyše vedel javisko ovládnuť. Keď sa pozriete na záznamy jeho koncertov, tak jeho vystúpenie sprevádzajú mikroscénky a malé skeče. Bol to veľmi zdatný herec a vedel veľmi dobre komunikovať so svojím publikom,“ hovorí producentka Ivety a zároveň kastingová režisérka Maja Hamplová. „Ondřej Ruml nám poslal video, kde si pripravil pesničku, ktorá sa volá „Smím dál“ a so svojou energiou a energiou tej doby bol úplne presný,“ dodáva Hamplová.

rod draka, Čítajte aj Hra o tróny to opäť dokázala: Pokorila celý svet, Rod draka je absolútnym triumfom

„Obsadiť Karla Gotta bol zásadný problém, rovnako ako u Ladislava Štaidla, pretože dnes tieto typy mužov, aspoň ja mám ten pocit, málinko vymizli. Nájsť niekoho, kto by veľmi dobre spieval a trochu Karla Gotta pripomínal, bolo veľmi ťažké. Dlho sme sa zamýšľali a hľadali, pretože je to snáď prvýkrát, čo sa Karel Gott objaví vo filme. Nakoniec sme sa rozhodli pre Ondřeja Rumla,“ hovorí režisér a scenárista Ivety Michal Samir a dodáva: „Zaujímavé je, že kedykoľvek sa začneme baviť o Karlovi s niekým známym, ľudia majú tendenciu začať ho imitovať. Niekedy je to trápnejšie, niekedy je to lepšie, ale Ondrej je v tom šikovný a veľmi dobrý, takže si myslím, že keď začne hovoriť a spievať ako Karel Gott, bude to skvelé.“

zväčšiť Ondřej Ruml ako Karel Gott v novej sérii Ivety. Foto: Voyo
iveta, ondrej ruml, Ondřej Ruml ako Karel Gott v novej sérii Ivety.
pexels-pixabay-35550 Čítajte aj Zemetrasenie v rebríčku návštevnosti webov. Aktuality prišli po rokoch o prvenstvo

„Keď som nad tým tak premýšľal, napadlo ma, že nájsť vhodného herca pre rolu Karla Gotta je tak trochu ako nájsť v priamej voľbe vhodného prezidenta. Tá ponuka ma potešila aj vydesila zároveň. Dal som si pár panákov a dní na rozmyslenie, aby som si to nejako v hlave zrovnal, pretože som vedel, že to nebude jednoduché. Bolo potrebné na to ísť tak, bez toho, aby to bola lacná imitácia alebo až paródia a zároveň aby ​​to bolo konkrétne, presné a aby tam boli tie špecifické veci, ktoré od Karla všetci poznáme. Mal som to šťastie poznať Karla Gotta osobne a pamätám si s ním množstvo zážitkov a príhod. Najviac ma ale na ňom bavilo, že si zo seba dokázal robiť srandu, čo nie je v šoubiznise, kde sa veľa ľudí berie nesympaticky vážne, úplne bežné. Možno aj toto ma presvedčilo tú rolu prijať. Hovoril som si, že keby tu Karel bol, tak by sa dosť možno dobre bavil,“ hovorí o svojom obsadení do úlohy Ondřej Ruml.

Premiéra druhej série Ivety je naplánovaná na prvú polovicu roka 2023 na Voyo.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Iveta Bartošová #TV Markíza #Iveta #Voyo #televízna sezóna 2022/2023