Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Slovensko v americkom hite! Pred rokom filmári obsadili Oravu, takto vyzerá výsledok

Streamovacia služba Amazon Prime Video zverejnila prvé zábery z akčného seriálu, ktorého tretia séria sa nakrúcala aj na Slovensku.

10.11.2022 06:00
jack ryan, Foto:
Tretia séria Jacka Ryana, nakrúcaná aj na Slovensku, sa predstaví 21. decembra.
debata
Mrázik Čítajte aj Slovenské Vianoce v tieni vojny na Ukrajine: Dostane Mrázik a ruské rozprávky stopku?

Bol to veľký „poprask“, keď sa minulý rok v lete ukázalo, že americkí filmári opäť zavítali na Slovensko. A nebola to len krátka zastávka, pre seriál Jack Ryan sa u nás nakrúcala dôležitá akčná sekvencia na novej diaľnici D3 na Orave. Filmári využili na natáčanie najmä úseky diaľnice D3 na Kysuciach a Považí vrátane tunelov Svrčinovec, Poľana a Považský Chlmec.

K nakrúcaniu sa vtedy vyjadrila aj samotná ministerka kultúry Natália Milanová.

imelda staunton, the crown, koruna, Čítajte aj Najlepší seriálový november bude na Netflixe: Takáto ponuka tu ešte nebola!
Toto je seriál, ktorý sa nakrúcal aj na Slovensku Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Záber z tretej série seriálu Jack Ryan, ktorý...

„Jedna z mimoriadne potrebných vecí, aby náš filmový priemysel mohol opäť naberať na obrátkach, je existencia filmových štúdií. Momentálne sme viac-menej filmovou lokáciou, ale my chceme byť aj destináciou. Chceme, aby tu produkcie trávili nielen určitý počet dní v roku, ale aby tu trávili celé mesiace. Pre Slovensko to prinesie benefit nielen v oblasti cestovného ruchu, ale aj v oblasti ekonomiky, zamestnanosti,“ zdôraznila ministerka.

Dráčik Čítajte aj Tvrdá reakcia Lega na demagógiu Dráčika: Zostane hračkárstvo bez kultovej stavebnice?

Ako dodala, počas 14-dňového natáčania tu je prítomný 450-členný filmový štáb, z ktorého asi 200 ľudí je priamo zo Slovenska. Celý štáb využíval približne 70 ubytovacích kapacít spolu so stravovacími zariadeniami. Počas 14 dní sa tu preinvestovalo približne päť miliónov eur.

Ako vyzerá výsledok? Vonku je prvý trailer k tretej sérii Jacka Ryana, ktorá bude mať premiéru už 21. decembra a pozornému oku diváka neuniknú zábery zo Slovenska od prvých sekúnd.

Marek Vagovic, Pod povrchom, RTVS Čítajte aj Vagovič štartuje v RTVS vlastnú reláciu. Prvým hosťom bude líder Nežnej revolúcie

Príbeh tretej série mapuje prácu Jacka Ryana pri práci v Ríme, kde sa dozvie, že 50-ročný tajný plán na obnovu Sovietskeho impéria je vzkriesený. Ale keď sa pokúsi potvrdiť tieto informácie, CIA začne veriť, že Jack je zapojený do oveľa väčšieho sprisahania.

Jack čelí honbe vlády Spojených štátov a snaží sa dostať na kĺb tajomného projektu Sokol skôr, než bude príliš neskoro. Jack križuje Európu, keď ho prenasledujú bývalí spojenci aj noví nepriatelia, a preteká s časom, aby zastavil kaskádu destabilizujúcich konfliktov, ktoré môžu viesť ku globálnej katastrofe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Amazon Prime Video #seriál Jack Ryan