Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Svetový úspech Jojky: Toto ešte nedokázal žiadny iný slovenský seriál

Prémiová miniséria Ultimátum má ambíciu dostať do svetovej televíznej distribúcie.

31.10.2022 10:44
ultimátum, ján koleník, Foto:
Tvorcovia stavili na Jána Koleníka v hlavnej úlohe a spravili dobre.
debata (2)

Koprodukčný seriál televízie JOJ a Českej televízie z dielne KFS production v réžii Michala Kollára, ktorý mal premiéru v marci, bude celosvetovo zastúpený prestížnou spoločnosťou BETA FILM Gmbh. a zároveň ho čaká uvedenie na renomovanom festivale v Cottbuse v sekcii „HITS“. Je to vôbec prvýkrát, čo sa tak stane pre majoritne slovenský televízny projekt.

ultimátum, ján koleník, Čítajte aj Konečne je tu niečo, čo slovenská tvorba roky potrebovala! Jojka nakrútila svoj top seriál

Na tohoročnom televíznom a filmovom veľtrhu MIPCOM, ktorý sa pravidelne koná vo francúzskom Cannes, bol v rámci katalógu Beta Film seriál Ultimátum predstavený svetovým televíziám a streamovacím službám. Beta Film je jednou z troch najväčších európskych spoločností zameraných na distribúciu a produkciu televízneho a filmového obsahu. Seriál Ultimátum bol už na jar predaný pre teritórium Južnej Ameriky.

Jojkárska miniséria Ultimátum Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Záber z minisérie Ultimátum.

„Televízia JOJ sa pravidelne každý rok ako jediná televízia na Slovensku púšťa do produkcie odvážnych námetov našich domácich autorov, aké v podmienkach malého slovenského trhu inak nenachádzajú priestor na realizáciu. Jojka sa takto v ostatných rokoch stala atraktívnym televíznym producentom pre zahraničných partnerov, ktorí si čoraz častejšie všímajú slovenskú tvorbu a kvalitnú prácu našich tvorcov. Vďaka tejto spolupráci máme možnosť zafinancovať viaceré lokálne námety a rozvíjať kvalitu produkčne náročných projektov, ktoré už dnes robia našej krajine mimoriadnu reklamu a dosahujú v pomeroch slovenskej televíznej tvorby historický úspech,“ uviedol generálny riaditeľ JOJ Group, Marcel Grega.

„Som rád, že cesta seriálu Ultimátum nekončí domácim odvysielaním v televízii JOJ a Českej televízii, ale pokračuje ďalej, a tak vo svete reprezentuje to najlepšie, čo u nás vzniklo. Teším sa o to viac, že podľa mne dostupných informácií je to jediný majoritný slovenský seriál, ktorý spoločnosť BETA tento rok v Cannes prezentovala,“ povedal režisér seriálu Ultimátum Michal Kollár.

Video

Ultimátum, ktoré Jojka uviedla na svojich obrazovkách počas jarnej sezóny, ukázalo príbeh Policajný vyjednávača Dana Andrika (Ján Koleník), ktorý sa ocitol uprostred rukojemníckej drámy na oddelení kardiochirurgie, kde sa okrem ministra obrany (Sväťo Malachovský) nachádza aj Danova tehotná priateľka Lena (Ester Geislerová). Aby ju Dano spolu s pacientmi a personálom dostal na slobodu, musí čeliť požiadavkám nevyspytateľného únoscu Korňana (Milan Bahul) na jednej strane a tlakom najvyšších politických špičiek na druhej. Čas beží a Dano sa musí rozhodovať rýchlo: či postupovať podľa príkazov z najvyšších miest, alebo – paradoxne – pomôcť únoscovi očistiť jeho meno.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #Ján Koleník #seriál Ultimátum #televízna sezóna 2022/2023