Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Všetky nádeje zhasli! Žiadny skorý návrat Hry o tróny: Rod draka sa vráti...

HBO oficiálne potvrdilo, že premiéra Rodu draka nemá šancu stihnúť premiéru v roku 2023.

11.11.2022 06:00
rod draka, hra o tróny, Foto:
Rod draka sa vráti s druhou sériou až v roku 2024.
debata
rod draka, Čítajte aj Hra o tróny to opäť dokázala: Pokorila celý svet, Rod draka je absolútnym triumfom

Hoci sa to dalo čakať, doteraz existovala malá iskrička nádeje, že sa predsa len stane zázrak a podarí sa zrýchliť produkciu najúspešnejšieho seriálu tohto roka. Nebude to tak. Rod draka sa s druhou sériou a ďalšou desiatkou vráti až v roku 2024. Televízia HBO oficiálne potvrdila svoje vysielacie plány pre prvý hraný spin-off Hry o tróny.

SR polícia streľba Zámocká ulica obete BAX Čítajte aj Streľba pred Teplárňou, Kotleba a bitka poslankýň: Spravili televízie prešľapy?

Hoci tvorcovia dostali skorý pokyn na prípravu novej série, samotná produkcia a následná ešte náročnejšia postprodukcia nedovoľuje ročné rozostupy medzi sériami, ako to bolo pri prvých šiestich sezónach pôvodného seriálu. Rodu draka na oficiálnu objednávku druhej séria stačila iba prvá odvysielaná epizóda, ktorá zbúrala všetky rekordy sledovanosti. S takmer desiatimi miliónmi divákov sa stala najsledovanejšou premiérou pre HBO vôbec. Bol to jasný signál, že diváci na Hru o tróny nezanevreli, práve naopak.

jack ryan, Čítajte aj Slovensko v americkom hite! Pred rokom filmári obsadili Oravu, takto vyzerá výsledok

Tvorcovia hlásia, že scenáre sú pripravené, stavajú sa kulisy, pričom drvivá väčšina scén sa bude nakrúcať v štúdiách, kde budú herci a štáb v bezpečí skrytí pred zvedavými stalkermi. Samotná produkcia sa rozbehne už v januári. Na jar sa však produkcia presunie do Španielska, kde vzniknú exteriérové zábery pre Kráľovo prístavisko. Nakrúcať sa bude aj v Chorvátsku, ale aj Veľkej Británii. Ak proces nepreruší nákaza covidom, do leta by mal byť materiál nakrútený. Následne príde na rad postprodukcia, ktorá môže byť dlhšia ako samotné nakrúcanie.

wonder woman, gal gadot, Čítajte aj Koniec ťažiskovej šou, začiatok niečoho iného! Čo vracia Markíza po mesiacoch do vysielania?

Keďže nová séria sľubuje naplno rozbehnutú vojnu medzi dvoma frakciami Targaryenovcov a ich drakmi. Finále prvej série a záverečná naháňačka drakov bola len malá ochutnávka, čo ešte Rod draka na obrazovkách predvedie. Občianska vojna bude mimoriadne krutá, nemilosrdná, ale najmä krvavá a budú padať nielen jednotliví členovia kráľovskej rodiny, ale aj ich draci.

imelda staunton, the crown, koruna, Čítajte aj Najlepší seriálový november bude na Netflixe: Takáto ponuka tu ešte nebola!

Hlavný obsahový riaditeľ HBO a HBO Max Casey Bloys hovorí, že populárna prequelová séria Hry o tróny sa pravdepodobne vráti s druhou sériou „niekedy v roku 24“. „Práve začíname dávať dokopy plán a rovnako ako minule, je toľko neznámych. Nemá to byť ostýchavé alebo tajnostkárske, ale nechceš povedať, že v tento deň to bude hotové a potom to musíš presunúť."

V jednom bode si je však riaditeľ HBO istý: „Nečakajte to v roku 2023.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #HBO #Game of Thrones #HBO Max #seriál Rod Draka