Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Má Markíza zarobené na problém? Jej nový seriál má za sebou zlý začiatok vysielania

Vyzerá to tak, že posledný premiérový seriál tohto roka nebude divácky hit.

31.10.2022 06:00
chatári, kobielsky, šebová, Foto:
Vlado Kobielsky, Zuzana Kubovčíková Šebová, Martina Kapráliková v seriáli Chatári.
debata
chatári, švidráňová, miezga, Čítajte aj Markíza a jej nový seriál Chatári: Bolestivo nevtipná vata bez pridanej hodnoty

Minulý štvrtok televízia Markíza uviedla na svojich obrazovkách svoj posledný premiérový seriál pre tento rok. Chatári vyplnili slot po skončenej Výnimočnej Nikol a dokonca sa plánuje intenzívnejšie vysielanie. Keď sa v novembri skončí štvrtá séria Pána profesora, tak nový komediálny seriál by mal vyplniť aj tento slot. Či sa to naozaj tak stane ešte môže zmeniť vývoj sledovanosti. Prirodzene stanica očakávala, že akási náhrada za Hornú Dolnú bude búrať rebríčky sledovanosti, no po prvej epizóde prišlo vytriezvenie.

druhá šanca, Čítajte aj Slováci pri obrazovkách: Najemotívnejšia epizóda Druhej šance zabrala! Farma s novým rekordom

Chatári sú slovenskou adaptáciou českého hitu Osada, s ktorým Česká televízia búrala rebríčky sledovanosti a v súčasnosti pripravuje druhú sériu. Príbeh o skupinke, ktorá sa stretne v idylickej chatovej oblasti, pričom všetci majú svoje nádeje a sny, rôzne tajomstvá a snažia sa spoločne zvládnuť jeden cieľ, ktorý ich spája: zúfalo sa snažia cítiť dobre a relaxovať v prírode po náročnom pracovnom týždni, nezaujal už od prvej časti. Sú rozhodnutí byť v pohode, aj keď sú vystresovaní ako čert, nahnevaní, deprimovaní alebo zranení.

Toto sú markizácki Chatári Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Vlado Kobielsky, Zuzana Kubovčíková Šebová,...

Neskorá jesenná novinka štartovala s najhoršími výsledkami z spomedzi všetkých seriálov. V cieľovke 12 – 54 prvá epizóda uhrala 6,3% sledovanosť s 20,3% trhovým podielom. V cieľovke 12+ Chatári získali 7,6% sledovanosť s 17,7% podielom na trhu. Prvá epizóda celkovo prilákala 349-tisíc divákov.

Chatári v komerčnej cieľovke odštartovali slabšie ako Výnimočná Nikol, ktorá doteraz dosahovala vlažné výsledky. Kriminálno-komediálny seriál s Táňou Pauhovofou štartoval začiatkom septembra s 6,9% sledovanosť a 21,1% trhovým podielom.

Štvrtkový večer v oboch cieľových skupinách vyhrala Jojka s premiérovou epizódou Nemocnice. Aj tá však po o čosi klesla v celkovom publiku. Nepotvrdila tak nárast sledovanosti spred pár týždňov, keď sa prehupla cez 500-tisícovú hranicu. Táto epizóda prilákala 473-tisíc divákov. V cieľovke 12 – 54 získala 6,5% sledovanosť a trhový podiel na úrovni 20,4%. V cieľovke 12+ sa drží vo vysokých nadpriemeroch, spomínaná časť dosiahla až 10,3% sledovanosť a 23,7% podiel na trhu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV JOJ #TV Markíza #seriál Nemocnica #televízna sezóna 2022/2023 #seriál Chatári