Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pán profesor v reálnych problémoch, potvrdil prepad: Jojka naďalej dominuje s Nemocnicou

Kým Jojka rozhodla o ďalšom osude svojej lekárskej drámy, nad markizáckym Pánom profesorom sa začína zmrákať.

01.11.2022 06:00
nemocnica, Foto:
Nemocnica si drží status najsledovanejšieho seriálu Jojky.
debata

Televízia JOJ potvrdila nakrúcanie novej série Nemocnice pre rok 2023, čo nie je prekvapením. Aj túto jeseň je tento seriál mimoriadne úspešný, v ostatných týždňoch prepísal vlastné rekordy. Nemocnica vtedy znova vyskočila nad 500-tisícovú hranicu. Štandardne sa Nemocnica hýbe nad 450-tisícmi divákom.

the witcher, zaklínač, Čítajte aj Netflix sa zatriasol v základoch: Nikdy by nikoho nenapadlo, že tento hit stratí hlavného hrdinu

Pán profesor zažíva opačný scenár. S pribúdajúcimi jesennými týždňami čoraz viac trpí v konkurencii Nemocnice. Počas týždňov postupne klesol nielen v celkovom publiku, ale aj pre Markízu v komerčnej cieľovej skupine 12 – 54. Pred dvoma týždňami po prvýkrát vo svojej histórii skĺzol pod nepríjemnú hranicu 300-tisicového publika. Vtedy Jojka konkurenciu predbehla v oboch cieľových skupinách.

ultimátum, ján koleník, Čítajte aj Svetový úspech Jojky: Toto ešte nedokázal žiadny iný slovenský seriál

Pán profesor prepad však potvrdil aj minulý týždeň. Síce veľmi tesne vyhral v mladšom publiku a cieľovka 12 – 54 mu priniesla 6,5% sledovanosť s 21,4% podielom na trhu, nie je dôvod na radosť v Markíze. Očividne sú preč časy, keď seriál na začiatku sezóny sa držal nad 7 ratingami a celkom vysoko nad 300-tisícovou hranicou, čo bol aj tak výrazne medzisezónny prepad. Vyzerá to tak, že Pán profesor má svoje zlaté časy za sebou a stal sa ďalšou obeťou Nemocnice. No stále má veľkú šancu na získanie piatej série pre rok 2023, tá by teoreticky mohla byť posledná vzhľadom na vývoj sledovanosti. Minulotýždňová epizóda prilákala k obrazovkám 288-tisíc divákov.

Dárius Haraksin Čítajte aj Šéfredaktor JOJ 24: Na Slovensku je vždy o čom informovať, viac správ si vyžadujú diváci

Nemocnica pred týždňom, už tradične, bodovala. V cieľovke 12 – 54 len tesne zaostala za Markízou a zinkasovala 6,3% sledovanosť. Naplno svoju silu ukazuje v cieľovke 12+, kde uhrala vysoko nadpriemernú 10% sledovanosť, pri obrazovkách sedelo 460-tisíc divákov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV JOJ #TV Markíza #seriál Pán profesor #seriál Nemocnica