Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Markíza a jej nový seriál Chatári: Bolestivo nevtipná vata bez pridanej hodnoty

Hlavné zápletky prvej časti o ukradnutej motorovej píle a krovinoreze sú len perlou v neúmerne dlhej epizóde. Úplne by stačilo 40 minút trápenia. Absentuje tu prirodzený popud na smiech, zbytočne sa tlačí na pílu a výsledok prináša skôr negatívne rozčarovanie. Nedá sa ubrániť pocitu, že ide o Hornú Dolnú 2.0. A to nie je vôbec dobré. Radosť z toho, že konečne nabehli záverečné titulky, nerobí dobrý základ pre ďalšie sledovanie.

Chatári možno v Čechách bodovali, lebo lokálni tvorcovia sa vedeli trafiť do vkusu, slovníku a mentality potenciálneho publika. U nás to jednoducho nefunguje. Markíza si mohla ušetriť vynaložené prostriedky a kúpiť českú verziu a nasadiť ju do vysielania. A vlastne aj toto by bolo zbytočné, lebo pravidelne sa ukazuje, že české seriály u nás nefungujú v hlavnom vysielacom čase. Kto chce, si seriál pozrie v čase českej premiéry. U nás sa potom tieto tituly sťahujú po dvoch, troch epizódach kvôli nízkej sledovanosti.

Najnovší markizácky počin je teda ďalšou zbytočnou vatou, ktorá vyplní prázdny vysielací slot a neprinesie žiadnu pridanú hodnotu. Zrejme sa treba vážne zamyslieť nad tým, prečo u nás komediálne seriály nefungujú a prestať mať obsesiu ich neustále produkovať. Je evidentné, že schodnou cestou je mix žánrov ako pri Výnimočnej Nikol, ktorá síce nepriniesla rekordy v sledovanosti, no kvalitatívne išlo o vydarený seriál a miešal sa humor, oddych, viaceré zápletky a epizódy mali pointy. Toto je cesta pre špecifické slovenské publikum, len to bude stáť veľa úsilia pri hľadaní vhodných zahraničných predlôh.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #televízna sezóna 2022/2023 #seriál Chatári