Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Začalo sa natáčanie pokračovania Ivety. Prinesie aj škandály Bartošovej po boku Štaidla

Nové časti budú mať na Voyo premiéru už v prvej polovici roku 2023.

16.10.2022 06:00
Ondrej G. Brzobohaty a Anna Fialová Foto:
Herečka Anna Fialová ako Iveta Bartošová.
debata
chatári, mórová, igonda, Čítajte aj Markíza sa už vo veľkom chystá na štart ďalšieho seriálu: Poznáme prvé detaily

Začalo sa natáčanie pokračovania minisérie Iveta, ktorá mapuje život a kariéru tragicky zosnulej popovej hviezdy Ivety Bartošovej. Nové časti sa v deji posunú do zlatých deväťdesiatych rokov – do obdobia, keď slávna speváčka tvorí pár s hudobným a podnikateľským magnátom Ladislavom Štaidlom, kedy sa dočká svojho vytúženého potomka a kedy sa po materskej pauze vracia vo veľkom „comebacku“ na vrchol svojej kariéry.

Herečka Anna Fialová ako Iveta Bartošová. Foto: Martin Mlaka/VOYO
Anna Fialova Herečka Anna Fialová ako Iveta Bartošová.

Muž, dieťa, sláva a prvý veľký škandál

„Prvá séria ukazovala Ivetu ako ľahko naivnú dievčinu z drsných Beskýd, ktorá túži po veľkej sláve a ešte väčšej láske,“ hovorí režisér a scenárista minisérie Michal Samir. „V tej druhej už sledujeme sebavedomú mladú ženu, ktorá postupne dosahuje všetko, po čom kedy túžila – má rodinu, kariéru, úspech. To všetko v čase, keď sa Československo ešte len učí, čo sú to bulvárne médiá a ako fungujú. S odstupom času je príznačné, že aktérkou jedného z prvých porevolučných škandálov, ktorý plnil titulné strany vtedajšieho bulváru, bola práve Iveta Bartošová,“ dodáva.

Michael Samir, režisér a scenárista Ivety. Foto: Voyo
Iveta II Michael Samir, režisér a scenárista Ivety.

„Osemdesiatky skončili, nastupujú iskrivé deväťdesiate roky,“ dopĺňa kreatívny producent Voyo Matěj Podzimek a uzatvára: „Rezne strieda popcorn a Iveta si plní sny. Vrátane toho najväčšieho, ktorý má už od detstva – spievať v Lucerne s Karlom Gottom.“

duch, seriál duch, Predrag Bjelac, Čítajte aj Jojka chystá prekvapenie: Nakrúca seriálovú senzáciu, v Čechách búrala rebríčky sledovanosti

Fenomenálny kariérny vzostup

Ťažiskom pokračovania minisérie bude, okrem speváčkinho súkromného života, aj jej fenomenálny kariérny vzostup. Diváci sa prostredníctvom ďalších troch dielov prenesú do obdobia, kedy Iveta získava jedno ocenenie za druhým, dostane hlavnú rolu vo filme Jaroslava Soukupa Svatba upírů, kde sa zoznamuje so svojím hereckým kolegom Rudolfom Hrušínským najml., a spieva v muzikálovom megahite Karla Svobodu Dracula. Zároveň však zažíva prvú skúsenosť s bulvárom, ktorá vrcholí okolo kauzy jej údajného únosu v roku 1994.

Za novou sériou, v réžii Michala Samira, opäť stojí tvorivý tím produkčnej spoločnosti Barletta Productions. Okrem Anny Fialovej v úlohe Ivety Bartošovej sa vracia Ondřej Brzobohatý ako Ladislav Štaidl alebo Eliška Křenková ako Ivetina sestra. Novými postavami budú napríklad hudobný skladateľ Karel Svoboda alebo Rudolf Hrušínský najml. Miniséria Iveta bude mať na Voyo premiéru v prvej polovici budúceho roka.

Alena Mihulová a Miroslav Hanus v role... Foto: Voyo
Iveta II Alena Mihulová a Miroslav Hanus v role Ivetiných rodičov, Anna Fialová ako Iveta a Eliška Křenková ako jej sestra.

Ďalšie novinky na VOYO

Voyo pripravuje aj ďalšie žánrovo pestré seriály. Ešte v tomto roku uvedie desaťdielny komediálny seriál Gumy s Richardom Krajčom a Davidom Švehlíkom v role svojráznych automechanikov, ktorí majú malú autodielňu a, pochopiteľne, veľké sny, na ktoré im chýbajú peniaze.

Na budú rok bude mať premiéru šesťdielna séria Extraktoři sľubujúca špionážny triler z prostredia civilnej rozviedky v hlavnej úlohe s Jakubom Štáfkom.

Novinkou je aj miniséria s názvom Sex O’Clock o dospievajúcom Adamovi, ktorému sa život obráti naruby potom, čo sa jeho otec rozhodne pre nečakané oznámenie. Podľa tvorcov tento „nečakane úprimný seriál pre celú rodinu“ ukáže, že nezáleží na tom, v akej rodine žijete, ale že sa máte všetci radi.

Ďalšou z minisérií podľa skutočných kriminálnych prípadov bude Hojer. Vráti sa k prípadom bývalého šéfa pražskej Mordparty Jiřího Markoviča, ktorý vyšetroval tých najhorších sadistických vrahov československej histórie.

Silvia Majeská Čítajte rozhovor Silvia Majeská: Na konci dňa všetci diváci po celom svete chcú dobrý a strhujúci príbeh

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Iveta Bartošová #Voyo #české seriály