Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pán profesor alebo Nemocnica? Markíza s Jojkou sa doťahujú o prvenstvo medzi divákmi

S pribúdajúcimi týždňami jasne badať, ktorý seriál boduje medzi mladšími divákmi, a ktorý medzi v univerzálnom publiku.

11.10.2022 06:00
pán profesor, Foto:
Pán profesor síce vyhráva v mladšom publiku, no jeho výkon klesá.
debata

V ostatných týždňoch sa markizácky Pán profesor zastabilizoval v sledovanosti na svojich nových minimách oproti tretej sérii. Kým ostatná séria bez problémov prekračovala 400-tisícovú hranicu, tento rok sa hýbe tesne nad 300-tisícmi divákov. Avšak v prípade Pána profesora sa zásadne zmenil konkurenčný boj. Kým prvé tri série boli vysielané v pondelok, túto jeseň sa presunul na utorok a stojí proti ťažkému súperovi – jojkárskej Nemocnici, ktorá si ukrojila z jeho sledovanosti.

Avšak aj napriek tomu, Pán profesor naďalej boduje v komerčnej cieľovke 12 – 54, hoci s preukázateľne nižšími výsledkami. Aj minulotýždňová epizóda sa hýbala v zabehnutých koľajach. Epizóda dosiahla 6,8% sledovanosť, v tomto prípade opäť išlo o pokles a seriál sa prepadol pod hranicu 7%. Trhový podiel sa pohyboval na úrovni 22,8%. Celkovo pri obrazovkách sedelo 304-tisíc divákov.

Nemocnica stabilne boduje v cieľovke 12+, kde má výrazne navrch oproti Markíze. Minulý utorok ju sledovalo 409-tisíc divákov. V tomto prípade takisto ide po pokles, keďže v ostatných týždňoch tento formát po slabšom rozbehu sezóny začal znova naberať divákov a hýbal sa na úrovni 450-tisíc divákov.

V úspešnej jazde pokračovala aj šou Bez servítky s kontroverznou Alex Vortex. V cieľovke 12 – 54 dosiahla relácia 4,9% sledovanosť s 27,3% podielom na trhu pričom o jeden percentuálny bod predstihla aj silnú Farmu. Celkovo si podvečer Jojku pustilo 301-tisíc divákov, čiže šou výrazne dýchala na chrbát aj večernému Pánovi profesorovi v celkovom publiku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV JOJ #TV Markíza #seriál Pán profesor #seriál Nemocnica